У Харкові створили новий департамент, аби Міськраду не звинувачували у корупції

Питання виділення земельних ділянок у Харкові хочуть зробити прозорим та діджиталізувати

На позачерговій сесії Харківської міськради було прийняте рішення про створення нового департаменту, який займатиметься питаннями виділення земельних ділянок та іншими земельними процедурами, що перебувають у комунальній власності. Про це повідомили у пресслужбі Харківської мерії.

Новий Департамент земельних відносин буде створено шляхом реорганізації старого Департаменту територіального контролю та земельних відносин. Для територіального контролю буде створено Департамент з інспекційної роботи.

У повідомленні йдеться, що земельний Департамент здійснюватиме самоврядний контроль за використанням та охороною комунальних земель.
Поділ на два Департаменти аргументували тим, що наразі велику увагу суспільства привертає питання виділення земель.

"До міської влади часто виникають питання за нібито непрозорість виділення земельних ділянок та інших земельних процедур", - зазначають у мерії.

У пресслужбі розповіли про те, що новий департамент дозволить створити відкритість міської влади, а процеси виділення землі зробити прозорими та доступними. Надалі усі операції та інформацію у цій сфері планують цифровізувати та зробити доступними через державні та муніципальні онлайн-сервіси.

У мерії повідомили, що Департамент земельних відносин буде покликаний вирішити проблеми із виділенням землі для усіх категорій громадян - від дрібних бізнесменів до великих інвесторів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Міськрада звернулася до суду з позовом проти свого депутата Ігоря Черняка, який звинуватив міських чиновників у тому, що вони у місті виділяють землі за "сортирними" схемами, за якими великі забудовники отримують в оренду величезні ділянки землі під будівництво хмарочосів без жодних, конкурсів, документів та експертиз.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися