Кучер намагається пропіаритися на карантині в школах і дитсадках, - міськрада

У мерії заявили, що люди змушені будуть або йти у відпустку, чи брати на роботу дітей

Харківська міська рада не планує переглядати своє рішення і запроваджувати карантин у школах і дитсадках. Про це передає NewsRoom, посилаючись на представників мерії Харкова.

Примітно, що сьогодні, 12 березня, під час брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що він звернувся до представників міськради і настійно просив виконати постанову Кабміну від 11 березня.

"На що керівники департаментів освіти і охорони здоров'я дали відповідь, що це питання буде переглянуто, тому що їхнє рішення було прийнято до того, як було опубліковано постанову", - заявив Кучер.

У свою чергу, в мерії слова чиновника спростували і заявили: "Міськрада на боці людей, які змушені будуть або йти у відпустку, або брати дітей на роботу".

"Хто давав Кучеру обіцянку що-небудь переглядати? Таких зобов'язань перед очільником області на себе ніхто з представників міськради не брав. Захворюваність сезонними ГРВІ зараз падає, а відвідуваність тільки зростає. У Департаменті освіти телефон червоний від дзвінків батьків з проханням не закривати школи і садки на карантин. Так що ніхто Кучеру таких обіцянок не давав, а його заяву можна розцінювати як спробу попіаритися на громадському резонансі і прогнутися перед окремими людьми з Офісу президента в надії зберегти за собою крісло глави області", - заявив близький до Кернеса представник мерії, передає NewsRoom.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що з-за карантину, який ввели в Україні з четверга, 12 березня, на Харківщині скасували і перенесли ряд заходів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися