Журналісти спіймали голову Харківської ОДА Кучера на дезінформації. Документи

Слова голови ХОДА Олексія Кучера спростували в РДА та в самій Харківській ОДА

Нестиковки виникли в ході підготовки до проведення виборів на 179-му виборчому окрузі на Харківщині, повідомляє "Вечерний Харьков".

Так, журналісти видання перевірили слова губернатора про те, що районні адміністрації зверталися до нього з побоюваннями з приводу проведення березневих виборів до Верховної ради на 179 виборчому окрузі.

Повідомляється, що 12 березня 2020 року, за три дні до виборів, в Харківській обласній державній адміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якого члени комісії, під керівництвом Олексія Кучера, прийняли ряд рішень з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Одним з рішень, яке фігурує в протоколі комісії під номером 14, було доручення голові апарату ХОДА, в контексті проведення виборів в 179 виборчому окрузі.

Згідно із документом, йому доручили підготувати звернення до РНБО і ЦВК на тему проведення виборів в умовах карантину, посилаючись на цілий ряд звернень глав районних адміністрацій і органів місцевого самоврядування.

У той же день на брифінгу Олексій Кучер сказав журналістам, що з огляду на ризики, люди відмовляються працювати, а багато райдержадміністрації "піднімали це питання". Також голова ХОДА заявить, що з огляду на побоювання районних адміністрацій та членів виборчих комісій, в керівництві області прийняли рішення направити відповідне звернення в РНБО і ЦВК.

Однак, як з’ясувалося, ні один з 5 районів, які фігурують в тексті рішення комісії, насправді не звертався до керівництва області щодо організації процесу виборів в умовах карантину. Що цікаво, цей факт підтвердили і в самій Харківській обласній державної адміністрації, офіційно відповівши на запит видання, що ніяких звернень з боку районних адміністрацій, виконавчої влади, а також органів місцевого самоврядування з приводу організації виборів в умовах карантину не було.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що днями президент призначив нових голів РДА в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися