Ігор Терехов заговорив про вибори у Харкові

Багато громадян втратили свої домівки та планують залишатися у Харкові.

Держава повинна забезпечити дотримання виборчих прав громадян, які через війну були вимушені переїхати до Харкова.

Про це 13 квітня заявив Харківський міський голова Ігор Терехов під час відкритого діалогу "Оптимізація адміністративно-територіального устрою та її вплив на територіальну організацію і адміністрування виборів", інформують "Коментарі. Харків".

Захід відбувся за участі членів профільного комітету ВР України, представників державних органів, органів місцевого самоврядування, вітчизняних і міжнародних експертів.

Вони обговорили основні виклики, обумовлені військовою агресією рф проти України, у сферах діяльності місцевого самоврядування. Зокрема, Харківський міський голова Ігор Терехов наголосив на необхідності завершення процесу децентралізації. Також мер порушив питання компенсаційних виплат харків’янам за зруйноване житло та відзначив важливість відповідного закону, підписаного Президентом України.

Також Ігор Терехов звернув увагу на необхідність залучення інвестицій до Харкова як до прикордонної громади. За словами мера, Харків готовий конкурувати з іншими містами та наполегливо працюватиме над створенням привабливих умов для інвесторів.

За його словами, зараз у місті проживає багато громадян з деокупованих територій та інших громад, які постраждали внаслідок бойових дій. Значна частина з них не планує повертатися додому, оскільки втратила там житло і роботу. З огляду на це, виникає необхідність в оновленні відомостей Державного реєстру виборців.

Також Ігор Терехов зазначив, що внаслідок руйнувань у Харкові немає достатньої кількості приміщень для роботи виборчих комісій та проведення голосування.

"У нас у місті створено 611 виборчих дільниць. З них 428 розташовані в приміщеннях навчальних закладів. Однак 50% закладів освіти у Харкові зруйновані, тому виникають питання, де і як ми будемо проводити вибори, протягом скількох днів? Це потрібно буде чітко прописати, щоб усі могли взяти участь у виборах", - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У квітні харків’яни отримають нові платіжки за газ: деталі

На численні прохання споживачів, ГК "Нафтогаз України" і ТОВ "Газорозподільні мережі України" об'єднали всі паперові квитанції за споживання і розподіл газу в одному файлі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківгаз".

Вже у квітні клієнти ГК "Нафтогаз України", а також Кропивницької філії "ГАЗМЕРЕЖІ", АТ "Дніпрогаз", АТ "Харківгаз", АТ "Харківміськгаз", "АТ Криворіжгаз" і АТ "Донецькоблгаз" отримають березневі рахунки та матимуть можливість переконатися, наскільки це зручно та комфортно. Адже всі реквізити,  індивідуальні QR-коди та дані щодо варіантів передачі показань й оплати зібрано в одному місці.

"До того ж зменшення кількості паперових платіжок суттєво скоротить витрати на друк та доставку квитанцій, що допоможе нам зберегти не одне дерево та бути більш дружніми до довкілля. Зверніть увагу! В особистому кабінеті my.gas.ua електронні квитанції надходитимуть абонентам без зміни", – зазначають у газовій компанії.



Елена

14 квітня 2023, 18:02

Терехов надеется на ватный электорат

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися