Стало відомо в скількох громадах Харківщини пройдуть вибори по мажоритарці

В інших 38 громадах вибори депутатів пройдуть за пропорційною виборчою системою

У Харківській області тільки 18 громад будуть залучені у виборах за мажоритарною системою. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА з посиланням на ЦВК.

"Відповідно до положень Виборчого кодексу, у громадах, де налічується менше 10 тисяч виборців, вибори депутатів відбуватимуться за мажоритарною системою відносної більшості у багатомандатних виборчих округах. Відповідно, громаду розділять на округи, у кожному з яких обиратимуть від двох до чотирьох депутатів. Тут допускається балотування як від партій, так і шляхом самовисування", - пояснили в ОПОРІ.

У Харківській області 18 таких громад: Коломацька, Савинська, Куньєвська, Оскільська, Наталинська, Старовірівська, Вільхуватська, Кіндрашівська, Курилівська, Петропавлівська, Біляївська, Олексіївська, Вільхівська, Циркунівська, Малинівська, Печенізька, Старосалтівська, Чкаловська. 

В інших 38 громадах вибори депутатів пройдуть за пропорційною виборчою системою. Це означає, що всі кандидати будуть балотуватися за списками партій. Самовисування там неможливо.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області відбудуться вибори до райрад за новим поділу. В регіоні будуть обиратися до Богодухівської райради; Ізюмської райради; Красноградської райради; Куп'янської райради; Лозівської райради; Харківської райради; Чугуївської райради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися