У бюджеті Харкова може з'явитися додатково 800 мільйонів, - Черняк

Кандидат в мери Харкова Ігор Черняк пропонує ефективну реструктуризацію в комунальній та управлінській сферах

Кандидат в мери Харкова від антикорупціонерів і команди народного депутата України Юлії Світличної Ігор Черняк почав пояснювати свою програму. На своїй сторінці в Facebook він зазначив, що одним з основних пунктів для змін в місті на краще повинна бути ефективність.

Ігор Черняк упевнений, що "саме ефективність повинна бути покладена в основу управління містом". кандидат пише, що "ефективність замінила ефектність". Особливо це стосується комунального господарства.

"Зовсім інші справи - з ефективністю. По-перше: з ефективністю використання комунального майна. Знаєте, скільки заробляє Харків як місто? 440 мільйонів на рік. Це лише 3% бюджету. Решта - це податки, збори та засоби з центрального бюджету", - зазначив кандидат на посаду Харківського міського голови.

Крім того, Черняк розповів як поповнити міський бюджет, що дозволить будувати школи та лікарні.

"Чому ми самі заробляємо лише 3%? Бо скрізь - свої! "Свої" беруть в оренду, "свої" купують і "своїм" продають. Якщо прибрати з цих схем своїх, то в бюджеті відразу може з'явитися додатково 800 мільйонів. Щороку - 800 мільйонів. А це - 8 нових шкіл щорічно. Або 3 нові лікарні. Теж щорічно", - додав Черняк.

Також кандидат в мери від антикорупціонерів і команди Юлії Світличної розповів, скільки втрачає кожен харків'янин через збитки комунальної сфери міста.

"Так само ефективність стосується і комунальних підприємств. Вони у нас "хронічно" збиткові. Це знають майже всі. Однак, мало хто знає цифри. Збиток Харківських теплових мереж тільки за 2019 склав... 2 мільярди 155 мільйонів гривень. Простіше кажучи, з кишені кожного харків'янина, крім захмарних тарифів, Теплові мережі опосередковано витягли 1540 грн. Якщо говорити про пересічного сім'ю з 2 дітьми, то це буде 6160 грн. І це тільки за один 2019 рік. Тому, ефективність - це не про них, це про нас з вами та про наших кошти", - додав Ігор Черняк.

Також кандидат в мери Харкова зазначив, що у чинного мера Геннадія Кернеса дуже багато заступників.

"Сьогодні у Кернеса 11 заступників. Це як ціла футбольна команда. Це абсолютний рекорд України, а можливо навіть - і світовий", - резюмував Ігор Черняк.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, кандидат в мери Харкова Ігор Черняк стурбований майбутнім нашого міста і його жителів. Так, на своїй сторінці в Facebook депутат поділився інформацією стосовно ситуації з малим бізнесом в Харкові. Черняк опублікував рейтинг видання Forbes, згідно з яким Харків посів десяте місце за простотою ведення малого бізнесу, отримавши 595 балів з 1000.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися