У Харківській області майже 30 населених пунктів порушили правила передвиборчої агітації - ОПОРА

Громадянська мережа відправила звернення до місцевих рад з проханням внести зміни в рішення про розміщення матеріалів передвиборчої агітації

У Харківській області громадянська мережа ОПОРА зафіксувала порушення у визначенні місць для агітації у 27 населених пунктах. Про це повідомляється на сайті організації.

У мережі відзначають, що міські, сільські та селищні ради в Харківській області вже підписали перелік місць для розміщення передвиборчої агітації під час проведення місцевих виборів 25 жовтня цього року. Представники ОПОРИ виявили порушення щодо визначення місць для агітації у 27 населених пунктах.

Основне порушення - це визначення автобусних зупинок як місць для агітації.

Також місця для агітації знайшли в приміщеннях, де знаходяться державні або муніципальні установи, зокрема, амбулаторії, сільські клуби, дошкільні навчальні заклади.

Так, представники ОПОРИ відзначили порушення у визначенні місць для агітації в рішеннях Зачепилівської селищної ради, Ізюмської селищної ради, Лозівської міської ради, Люботинської міської ради, Мереф'янської міської ради, Оскільської сільської ради, Первомайської міськради, а також в рішеннях Печенізької й Лозівської РДА та окремих сільських рад в Богодухівському, Валківському, Зачепилівському, Ізюмському, Куп'янському та Харківському районах області.

Представники ОПОРИ за всіма виявленими фактами відправили звернення до відповідних місцевих рад з проханням внести зміни в рішення про розміщення матеріалів передвиборчої агітації, щоб увідповіднювати їх до закону.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області за перший місяць роботи територіальних виборчих комісій змінилося 20% їх складу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися