Вибори в Харківській області - перший тест для нової влади, - експерт

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель каже, що влада стоїть перед вибором: провести чесні довибори або "обкатати" технології

На сьогоднішньому засіданні Центрвиборчкому все-таки зареєстрували в 179 окрузі "клона" Юлії Світличної - Яну Світличну. За словами експертів, найближчий місяць передвиборної гонки обіцяє бути спекотним.

Як заявив на своїй сторінці у "Фейсбук" голова Комітету виборців України Олексій Кошель, влада стоїть перед вибором: провести чесні довибори або "обкатати" технології на місцевих виборах, як це було в Чернігові у 2015-му чи в Мукачево 2004-му. "Тепер вибір проглядається більш чітко і зрозуміло. Мова йде не просто про довибори в одному з віддалених округів. Це перший тест нової влади в цілому і ЦВК, зокрема, на спроможність організувати демократичний та прозорий виборчий процес", - вважає Кошель.

Нагадаємо, сьогодні, 14 лютого, Центральна виборча комісія зареєструвала ще п'ять кандидатів у народні депутати у 179-му окрузі в Харківській області. Причому, один з них – так званий клон депутата облради Юлії Світличної, яка також балотується в нардепи. Згідно останніми даними, до передвиборній гонці приєдналися такі кандидати: самовисуванці Яна Світлична, Микола Музиченко і Євгенія Агеєва, Віктор Іллєнко із партії "Україна понад усе" і Дмитро Огурцов із політсили "Життя". Всього ж у 179-му виборчому окрузі зареєстровано 19 кандидатів, а вибори відбудуться в березні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися