У Харкові ОПОРА назвала лідера за витратами на політичну рекламу в соцмережах (фото)

По Харкову зараз вже витратили понад 30 тисяч доларів на Facebook

По Харкову і області до початку офіційної кампанії потенційні кандидати від різних політичних сил почали активно розміщувати свою рекламу в соціальній мережі Facebook. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

За даними організації на охоплення аудиторії й таргетоване розміщення політики витратили вже понад 30 тисяч доларів (~ 847 973 грн).

За даними ОПОРИ, яка проаналізувала соцмережі за період з 20 серпня по 20 вересня, рекламним лідером за станом тал чинний губернатор Харківської області Олексій Кучер. Тепер він збирається йти в мери Харкова. Сума витрат його офіційної сторінки за місяць перевищила 1 тис. дол. (~ 28270 грн).

picture

Представники громадянської мережі знайшли більше сотні публікацій, які транслювали як повідомлення, пов'язані з соціальними питаннями, виборами або політикою. Відстежувати рекламу можна в бібліотеці Facebook, кажуть співробітники організації.

Активно використовує рекламу в Facebook партія "Слуга Народу". За останній місяць вони опублікували 31 рекламний пост. Окремо від них йде їх же кандидат Олексій Кучер. За сім днів на рекламу офіційної сторінки Кучера витратили понад 1500 дол. (~ 42400 грн), 2 за місяць 2000 дол. (~ 56530 грн) за цей період у нього 12 рекламних повідомлень.

picture

Олексій Кучер також постить немарковану рекламу, проте не завжди. Частина рекламних постів голови ОДА йде коштом ГО "Команда Зеленського". Ще частина реклами публікується без відповідного маркування, покази одного з таких постів були зупинені 20 вересня.

picture

Останнє зі сторінки - це відео з російськомовним текстом: "Досить пробок. Їдь на зелений! ".

picture

Крім того, паблік "За Кучера" оприлюднив чотири рекламні повідомлення, на просування яких витратили 217 дол. (~ 6133 грн).

picture

Також існують і окремі сторінки потенційних кандидатів від партії "Слуга народу", які рекламуються в Facebook. Наприклад, "Саламаха Віталій - Слуга народу".

picture
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області громадянська мережа ОПОРА зафіксувала порушення у визначенні місць для агітації в 27 населених пунктах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися