Харківські поліційні до полудня зафіксували понад 20 порушень "Дня тиші"

Все недотримання виборчого кодексу заносяться до Єдиного обліку

У Харківській області станом на 12:00 дня поліціянти вже зафіксували 24 повідомлення про порушення виборчого законодавства в "День тиші". Про це розповіли у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області.

Однак, більша частина повідомлень не підтвердилася, відзначають в поліції.

Так, 24 жовтня з 07:30 до 08:30 У Люботинське відділення надійшло 22 повідомлення про те, що на вулицях Слобожанській, Джерелянській, Деповській, Ветеринарній та Злагоди розміщена і ведеться передвиборча агітація від кандидатів кількох політичних партій. Під час перевірки повідомлень інформація не підтвердилася.

24 жовтня о 10:16 в Дергачівський відділ поліції звернувся Прудянський сільський голова. Жінка розповіла, що в районі будинку по вулиці Магістральної в місті Дергачі глава адміністрації Дергачівського району та в.о. Дергачівського міського голови нібито зібрали громадян на території місцевого ринку та агітують за кандидата на посаду глави Дергачівського об'єднаної територіальної громади. Поліційні виїхали на місце події і будь-яких правопорушень і порушень виборчого законодавства не знайшли. Заявник в телефонній розмові в результаті зазначила, що в поліцію звернулася передчасно, не розібравшись в ситуації. Від заяви жінка відмовилася, претензій у неї немає.

У Липецьке відділення поліції о 11:11 звернувся 30-річний харків'янин. Чоловік заявив про те, що вздовж траси між селами Циркуни та Руські Тишки встановлено близько 10 білбордів з агітацією від однієї з політичних партій.

Вся інформація зареєстрована в Єдиному обліку заяв і повідомлень територіальних підрозділів поліції. Ведеться перевірка.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові, Харківській області та по всій Україні сьогодні, 24 жовтня, настав "День тиші".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися