Місцеві вибори-2020: як голосують хворі COVID-19 харків'яни

У медустановах відкрили спецділянки, а додому приходять члени виборчих комісій з урною

У день місцевих виборів в Харкові можуть проголосувати і хворі коронавірусом, які знаходяться на лікуванні в лікарні, і ті, хто знаходиться на самоізоляції вдома. Про це передає KHARKIV Today, посилаючись на керівника медичного закладу Ірину Пирогову.

Відзначається, що в медустановах відкрили спецділянки, а додому приходять члени виборчих комісій з урною. Сповістити про своє бажання проголосувати треба було заздалегідь.

За словами Пирогової, вже відбулися вибори на спеціальній виборчій дільниці в ковідному відділенні Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту населення.

"Станом на 11:00 всі бажаючі проголосували. Виявили бажання зробити свій вибір близько 60 осіб. До дня виборів з тих, хто написав заяву, хтось виписався, хтось помер. Були і такі пацієнти, які відмовилися - "не до виборів зараз", - розповіла Пирогова.

Свій вибір роблять і пацієнти Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні. Станом на 13:00 голосування ще проходило.

"Все нормально, без будь-яких ексцесів. Списки бажаючих проголосувати ми подали ще в п'ятницю. По палатам ходять члени виборчої комісії з урною, вони в засобах індивідуального захисту", - повідомив KHARKIV Today директор інфекційної лікарні Павло Нартов.

До виборців перебувають на самоізоляції йдуть в захисних костюмах, рукавичках, масках і зі щитками, які закривають обличчя. Так, в ДВК 631342 в урні для голосування виборців, які перебувають на самоізоляції, вже близько 100 бюлетенів.

Читайте також: На Харківщині вже зареєстровано понад 50 заяв про порушення виборчого законодавства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися