Політолог в Харкові вказав на помилку в соціології, де лідирує Терехов

Юрій Чевордов пояснив, чому не вірить опублікованими даними

Політолог Юрій Чевордов заявив, що в Харкові представили соціологічне дослідження електоральних симпатій харків'ян перед достроковими виборами міського голови, яке нібито має ознаки фейкового. Про це передає "Регіон. Ньюз".

За словами Чевордова, він не вірить результатам дослідження, де в.о. мера Харкова Ігор Терехов перемагає всіх конкурентів.

"У тексті написано, що в другому турі Добкін перемагає Світличну, а в таблиці - Світлична перемагає Добкіна. Зрозуміло, що помилка, але відразу видно, що не на тому концентрувалися. Адже головне, щоб Терехов всіх перемагав", - йдеться в повідомленні Чевордова.

picture

Експерт вважає, що "Терехову буде складно".

"Я б навіть сказав дуже складно. Більше нічого говорити не буду, та й годі, по суті. Добкін. У нього вже сформований базовий електорат, і він нікуди не дінеться. Плюс його досвід, впізнаваність, медійність і різкість. Світлична якщо прийме рішення йти, то отримає відмінний результат", - зазначив Чевордов.

Дослідження, проведене певною компанією "Оперативна соціологія" з Дніпра, було представлено 25 березня представником компанії Владиславом Балійчук. За даними соціологів, на виборах в Харкові всіх перемагає Ігор Терехов в першому і другому турах виборів. Крім того, згідно з результатами дослідження, у позачергових виборах міського голови восени планують взяти участь 83,8% опитаних. Тоді як явка в Харкові на виборах 2020 року склала 31,3%.

У матеріалі "Регіон. Ньюз "зазначається, що заявлена похибка вимірювання в 3,1%, перевищує різницю між результатом Терехова і Добкіна.

Соціологи також стверджують, що в дослідженні був використаний метод телефонних опитувань, база номерів генерувалася випадковим чином. Всього було опитано 1014 людей.

Нагадаємо, 17 березня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади і місцевого самоврядування рекомендував призначити вибори мера Харкова 31 жовтня 2021 року.

Раніше повідомлялося, що опалення в Харкові подорожчало. Перерахунок зробили тільки за січень, лютневі платіжки прийшли знову з подорожчанням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися