Заміна харківських голів РДА може свідчити про наміри зірвати вибори, - політолог

Президент України Володимир Зеленський своїм розпорядженням призначив нових голів районних адміністрацій у 179 виборчому окрузі Харківської області, що експерт Андрій Золотарьов розцінив як підготовку влади до зриву виборів

Термінова заміна всіх голів райадміністрацій у 179 окрузі свідчить про підготовку влади до зриву виборів. Про це "Українським новинам" заявив політолог Андрій Золотарьов.

За його словами, мова йде про унікальний випадок, коли президент за два тижні до виборів змінює усіх керівників районів в окрузі.

"Це свідчить про невдоволення Зеленського ситуацією на виборах: провладний кандидат від "Слуги народу" Алексейчук програє Юлії Світличній з розгромним результатом. Її рейтинг в п'ять разів менше, 12% проти 62%. Вчора нетиповими кроками відзначилася ЦВК: в окружній виборчій комісії було замінено голову і половину її членів. У влади немає шансів скоротити за два тижні розрив і виграти. Заміна всіх голів РДА може свідчити про наміри зірвати вибори", – зазначив Золотарьов.

Разом з тим, експерт застеріг владу від такого кроку. Мовляв, зрив виборів для репутації Зеленського може бути гірше програшу, оскільки в Європі і США з інтересом спостерігають, як українська влада проведе перші вибори в парламент після отримання монобільшості у всіх гілках влади.

Слід зазначити, що сьогодні президент України Володимир Зеленський своїм розпорядженням призначив нових голів районних адміністрацій в 179 виборчому окрузі Харківської області: Карплюка Максима Борисовича - Сахновщинської РДА, Зассєєва Андрія Руслановича - Лозівської РДА, Кайдаша Олександра Вікторовича - Красноградскої РДА, Стаценко Джамала Руслановича - Кегичівської РДА та Петренко Олену Олександрівну - Зачепилівської РДА.

Нагадаємо, вибори у 179-му окрузі в Харківській області відбудуться 15 березня. За даними опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", Юлію Світличну готові підтримати 62,3% тих, хто вже визначився і має намір взяти участь у голосуванні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися