Вибори у Харкові: експерт розповів, хто може стати новим мером

Політичний експерт бачить трьох реальних кандидатів на посаду міського голови

Верховна Рада схвалила проект постанови про призначення позачергових виборів Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня, 2021 року. Видання "Коментарі" вирішило дізнатися, які методи може використовувати партія влади, щоб "взяти Харків", які технології і "договорняки" можуть піти в хід і які шанси претендентів.

Політичний експерт Олександр Савченко зазначає: "Центральна влада ніякого стосунку до "бою" за Харків мати не буде. Вона не за даним гральним столом". За словами експерта, є три претенденти, які мають реальні шанси. І всі троє - уродженці Харкова.

"Перший - секретар Харківської міськради, в.о. міського голови Ігор Терехов. Причому говоримо "Терехов", а маємо на увазі - глава МВС Арсен Аваков. Так, він теж влада - але не зовсім та, яку називають Зе-команда. Аваков має власне бачення розвитку України. А також можливість і намір розвивати власний порядок. Як ті ж його заяви про російську мову, про плани зі звільнення Донбасу. Має він і власну групу нардепів у Верховній Раді. Зі своїми програмою і тезами. Є у нього і група симпатиків в Кабміні, досвід керівництва даним регіоном - він був головою Харківської ОДА у 2005-2010 рр. Так що в Авакова, який пізнаваний в Харкові, має підтримку ВР і Кабміну, є повний карт-бланш, який необхідний, щоб серйозно боротися за крісло мера. Але йому це не треба, тому що нинішній міністерський пост - це набагато більші повноваження. Тому "від Авакова" буде йти Терехов. Але йому потрібно ще набрати електоральну впізнаваність і вагу", - підкреслює Олександр Савченко.

Другим гравцем в цій партії буде, за словами експерта, бізнесмен, меценат, нардеп від ОПЗЖ Олександр Фельдман.

"У нього є впізнаваність, є бажання і величезна необхідність балотуватися, - пояснює Олександр Савченко. - У регіоні зосереджена його ментальне життя, він там живе. Там же його бізнес, який знаходиться під штучно створюваною владою загрозою. Мова про припинення договорів оренди і так далі, про ситуацію навколо ТЦ Барабашово. про можливість розвивати супутній бізнес - екопарк, його віддушину. Але без лояльності обласної влади, при постійних атаках міської влади - проект стає тягарем, а повинен бути в радість. Так що у Фельдмана шанси не дуже. Немає лобі в депутатському корпусі, навіть є проблеми, з огляду на його знаходження в ОПЗЖ. Немає підтримки в Кабміні. Немає підтримки у міської влади Харкова і обласних - ставлеників центру".

Третім реальним гравцем експерт називає екс-нардепа, колишнього мера Харкова (2006-2010 рр), і колишнього главу Харківської ОДА (2010-2014 рр.) Михайла Добкіна.

"У базовому регіоні він має дуже хорошу впізнаваність. Плюс - позитивний досвід розвитку регіону за часів, які жителі Харкова згадують із захватом. Має Добкін і бажання, і підтримку харків'ян - як людина, яка не змінювала електоральних поглядів (харків'яни це люблять), як людина, скривджена владою (а харків'яни поважають, що не "прогинається"). Але у Добкіна немає підтримки в ВР, він навіть не депутат зараз. Немає підтримки і в Кабміні. І все ж він може зібрати фул хаус, завдяки підтримці інших учасників, які впливають на політику в регіоні", - підкреслює Олександр Савченко.

Інших реальних претендентів на "харківський престол" він на цей момент не бачить.

"І жоден з цих гравців реального відношення до Зе-команди не має. Так що" слуги "можуть тільки підтримати Терехова - під гарантії його керованості і лояльності від Арсена Авакова", - резюмує експерт.

Раніше повідомлялося, що дружина покійного Геннадія Кернеса почала продавати нерухомість в центрі Харкова.







Алиса

15 квітня 2021, 12:03

Покойный Кернес (Царство ему небесное) о Авакове говорил "это не человек -это дьявол воплоти ",думаю он знал ,что говорил !!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися