"Нацкорпус" пішов у наступ на Добкіна: вимагає позбавити його звання "Почесний харків'янин"

Націоналісти вимагають, щоб це питання розглянули у міськраді

Харківський підрозділ "Національного корпусу" хоче, щоб питання про позбавлення Михайла Добкіна звання "Почесний харків'янин" розглянули на черговій сесії міськради. Про це повідомляє Regionews із посиланням на звернення Костянтина Немічева.

Він є головою обласного підрозділу партії "Нацкорпус" і одночасно головою Громадської ради при Харківській ОДА. Немічев звернувся до секретаря міськради Ігоря Терехова з проханням включити це питання до розгляду на сесії.

Звернення було передане тимчасово виконуючому обов'язки мера напередодні сесії, 19 квітня.

На думку авторів звернення, Добкіна слід позбавити звання "Почесний громадянин" через його політичну позицію, якої він дотримувався із 2014 по 2021 роки.

"У складі Громадської ради при ХОДА присутні ветерани та волонтери україно-російської війни, які боронили нашу землю від російської навали. Ми вважаємо неприпустимим, що колаборанти, які влаштували захоплення адміністративних будівель у місті Харків, продовжують мати звання почесного громадянина українського міста", - йдеться у зверненні Немічева.

picture

Звання почесного харків'янина Михайло Добкін отримав за свої досягнення на посаді мера Харкова у 2006-2010 роках. Цю нагороду йому вручив у серпні 2013 року колишній мер Харкова Геннадій Кернес. На той час Добкін посідав крісло голови Харківської ОДА.

Партію "Нацкорпус", сформовану на базі батальйону "Азов", пов'язують із Арсеном Аваковим - головою МВС, який підтримуватиме на майбутніх виборах нинішнього в.о. мера Ігоря Терехова. Така інформація неодноразово з'являлася у ЗМІ.

Крім нього, Терехова підтримують і колеги "Нацкорпусу" із ВПО "Фрайкор", які нещодавно влаштували акти вандалізму проти рекламних білбордів Михайла Добкіна.

За даними соціологічних досліджень, Михайло Добкін наразі має більш високий рейтинг у Харкові, ніж діючий в.о. мера Ігор Терехов.

"Коментарі" повідомляли, що згідно опитування Української соціологічної платформи, якби вибори відбулися зараз, Добкін отримав би 35% підтримки населення на відміну від Терехова, за якого проголосували б 29,3%. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися