Порушення на виборах: у 179 окрузі в Харківській області в одного з кандидатів виявили «фейкових» членів комісій, стверджує заступник голови комісії

Члени дільничних виборчих комісій не відповідають на телефонні дзвінки і не виходять на зв'язок

Порушення в комісії на виборчій дільниці № 179 знайшов заступник голови ОВК 179 Олександр Коновал. Члени дільничної виборчої комісії від самовисуванки Тетяни Єгорової-Луценко, яка балотується в парламент на ОВК 179, не відповідають на дзвінки і не виходять на зв'язок, повідомив Олександр Коновал.

"Забавно, але всі члени ДВК від Егоровой- Луценко поза зоною ... Ніколи такого не було, і ось знову", - написав Коновал на своїй сторінці в Facebook.

На думку Коновала, яке він озвучив Depo.Харьков, це означає фальсифікацію списку членів ДВК від цього кандидата.

"Це означає, що уявлення повністю фальшивка, фейк. Там немає реальних людей – або недійсні телефони дали, або люди взагалі не знають про те, що вони повинні працювати в комісії, тобто вони не писали заяву, не давали згоду працювати в комісії", - заявив заступник голови ОВК 179.

За словами Коновала, це створює проблеми в проведенні першого засідання дільничних виборчих комісій. Він додав, що тепер кандидат повинен зробити нове подання про заміну членів ДВК на реальних людей, або на цю ситуацію повинні звернути увагу правоохоронні органи. "В принципі, або кандидат повинен зробити подання про заміну оперативно вже з реальними людьми, або потрібно звертатися в правоохоронні органи, тому що це ч. 2 ст. 158 (фальсифікація виборчих документів)", - підкреслив Коновал.

Він зазначив, що якщо така ситуація затягнеться до дня голосування, то може статися, що в день виборів комісії будуть неправомочні приймати будь-які рішення.

Коновал також додав, що, згідно з постановою ЦВК, неявка члена дільничної виборчої комісії на два перших засідання означає відмову цієї особи працювати в комісії.

Як писали "Коментарі. Харків", заміна харківських голів РДА може свідчити про наміри зірвати вибори, - політолог



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися