Харків'ян позбавили впевненості у завтрашньому дні, - Михайло Добкін

Нинішня влада не може дати стабільності, якої хочуть харків'яни

Після смерті колишнього мера Геннадія Кернеса, харків'яни не почуваються захищеними. У тих людях, що є тимчасовою міською владою, вони не бачать захищеності та впевненості. Про це розповів на програмі "Хард з Влащенко" на "Україна 24" Михайло Добкін - міський голова Харкова з 2006 по 2010 роки.

"У Харкові після смерті Кернеса місцеві жителі почуваються незахищеними. Вони не бачать у тих людях, що тимчасово виконують обов'язки влади у Харкові, тих людей, які б відповідали рівню Кернеса, його думкам, можливостям та енергії. У них багато рухів, багато бажання та багато всього іншого. Але це на Кернеса навіть віддалено не схоже", - зазначає політик.

За його словами, Харків є дуже патріотичним містом, і особливо, з огляду на це харків'яни хочуть, аби місто розвивалося, вони хочуть стабільності як ніколи. Але у цьому плані все, що відбувається - це імітація.

"Це коли тобі все чуже - чуже крісло, чужі ініціативи, чужа міміка, чужий спосіб проведення наради, сесій, розмов з людьми - коли все чуже, але ти все це копіюєш, не робиш так, як сам вважаєш за потрібне. Тому що будь-яка людина, яка претендує на лідерство величезної спільноти, має бути самостійною фігурою та особистістю. Вона має бути новим обличчям у порівнянні з тим, хто керував до тебе", - впевнений Добкін.

Політик вважає, що така ситуація змушує людей переживати ще більше, замість того, аби давати їм впевненість у завтрашньому дні.

За словами Михайла Добкіна, у місті й при Кернесі не було все ідеально.

"Але в глобальному плані він зумів останнім часом продемонструвати, що влада не може вирішити усі питання, але вона усією душею хоче перевтілення рідного міста", - підсумував Михайло Добкін.

Нагадаємо, що обраний у жовтні 2020 року мер міста Харкова, Геннадій Кернес помер від ускладнень від Covid-19 у берлінській клініці "Шаріте" 16 грудня 2020 року. Після його смерті виконувати обов'язки міського голови почав секретар Харківської міськради Ігор Терехов. Верховна Рада України призначила позачергові  вибори мера Харкова у зв'язку з достроковим припиненням обов'язків мера Геннадія Кернеса через його смерть на 31 жовтня 2021 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що згідно з соцопитуванням у Харкові, якби вибори були призначені на весну, перемогу в обох турах здобув би Михайло Добкін. Терехов би посів друге місце.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися