Вибори на 179-му окрузі в Харківській області: зниклі члени комісії можуть бути мешканцями інших регіонів України

За порушення виборчого законодавства України та надання неправдивих даних передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність

На Харківщині частина членів дільничних виборчих комісій відмовилася від участі у виборах на 179-му окрузі. Як з’ясувалося, всі вони представляють інтереси одного з кандидатів та ймовірно мешкають у  інших регіонах України. Про це повідомляє "Newsroom", передають "Коментарі. Харків".

Так, кандидат у народні депутати, колишня керівниця обласного управління юстиції Тетяна Єгорова-Луценко заявила, що деякі з її представників відмовилися від роботи. За словами кандидата, причиною цього послужила напружена виборча кампанія.

"Я була єдиною, хто набрав людей з інших регіонів. Так як у мене є певні сумніви в чесності виборів. Однак зараз частина з них відмовилася, тому що існує тиск. Сьогодні останній день, наскільки я пам'ятаю, щоб знайти їм заміну. Якщо ж не знайдемо нових людей, то не будемо представлені в частині комісій", - розповіла Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що у 179 окрузі в Харківській області в одного з кандидатів виявили "фейкових" членів комісії. Заступник голови окружної виборчої комісії Олександр Коновал  заявив про те, що частина членів ДВК не відповідають на дзвінки. За дивним збігом обставин всі вони представляють інтереси одного з кандидатів на довиборах до парламенту.

"Забавно, але всі члени дільничних виборчих комісій від Егоровой- Луценко" поза зоною "... Ніколи такого не було, і ось знову", - написав Олександр Коновал.

На думку Коновала, це може означати фальсифікацію списку членів ДВК від цього кандидата. Тобто, або там не має реальних людей, або телефони недійсні, а б ж ці люди взагалі не знають про те, що повинні працювати в комісії.

Слід зазначити, що за порушення законодавства України про вибори та надання неправдивих відомостей, передбачена відповідальність – як адміністративна, так і кримінальна.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися