Створення та збереження робочих місць: Михайло Добкін розповів про свої пріоритети як керівника (ВІДЕО)

Добкін заявив, що в Україні система оподаткування не дає розвиватися підприємцям

Ексглава Харкова Михайло Добкін заявив, що будь-якого мера в першу чергу потрібно оцінювати по збереженню і створенню робочих місць. Відповідну заяву він зробив в ефірі "Ток-шоу №1 Василя Голованова" на телеканалі "Україна 24".

Добкін зазначив, що міський керівник повинен надавати преференції людям, які створюють і зберігають робочі місця. При цьому екс-глава додав, що центральна влада робить помилку, намагаючись регулювати економічну діяльність громадян адміністративними і податковими методами. На його думку, просто підвищувати мінімальну зарплату - недостатньо.

"Набагато правильніше - створювати умови для галузей. Щоб люди могли розвиватися. Вони краще розуміють, як виростити, як зробити, як сталь зварити, хліб спекти", - підкреслив Добкін і додав, що потрібно полегшити податковий тиск на українських виробників промислової та сільськогосподарської продукції.

Михайло вважає, що чинна в Україні система оподаткування та оплати праці унеможливлює розвиток виробництв і підприємництва в рамках закону. Він пропонує коштом зниження податків створити можливість підвищення зарплат співробітників підприємств, а при нарахуванні податків враховувати потреби регіонів, в яких підприємства працюють - особливо, якщо вони заробляють на використанні природних ресурсів.

"Сьогодні, будучи чиновником, говорячи про якийсь бізнес, я можу сказати, що те, де я докладаю сили – це створює можливість отримувати роботу 2 тисячам людей. Для мене це важливо, тому що я сьогодні, плануючи роботу в Харківській міськраді, міняю пріоритети та змінюю розуміння як оцінювати людей, ефективність роботи в порівнянні з тими, що у мене були у 2006 році", – підкреслив політик.

Нагадаємо, дострокові вибори харківського міського голови перенесли на 31 жовтня 2021 року. Політолог Кирило Молчанов, коментуючи результати соціологічного опитування, заявив, що причиною перенесення стала беззастережна симпатія харків'ян до колишнього мера міста Михайла Добкіна.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися