Терехов і Ярославський перетворюють Харків в "заповідник олігархів", - ЗМІ

У ЗМІ заявили, що Терехов намагається отримати крісло мера, піарячись на "Металісті"

У ЗМІ пишуть, що в Харкові нібито сформувалася потужна коаліція, що об'єднала інтереси глави МВС Арсена Авакова, заступника голови ОП Кирила Тимошенка та олігарха Олександра Ярославського, мета якої зберегти контроль над містом і забезпечити перемогу на виборах міського голови в.о. мера Ігоря Терехова. Відповідну статтю під назвою "деолігархізація навпаки: як Харків хочуть перетворити в "заповідник олігархів" опублікували на сайті "24 канал".

На думку авторів статті, особливе місце в цій коаліції відведено Ярославському, який нібито хоче отримати контроль над тендерами і розподілом коштів міського бюджету.

Видання нагадує, що нещодавно один з професійних футбольних клубів Харкова "Метал" провів свій останній матч, на якому були присутні Терехов і Ярославський, де оголосили про відродження на базі ФК "Метал" збанкрутілого клубу "Металіст". ДОВІДКА. Раніше "Металіст" належав Ярославському.

"Втім, масштабна піар-акція закінчилася в цілому нічим. Обіцяна сенсація про відродження" Металіста "обернулася вкрай розпливчастими заявами про" запуск процесу відродження. Тема відродження "Металіста" є своєрідним ланцюгом, що зв'язує Терехова з Ярославським. Терехов дуже розраховує, що піар на "Металісті" допоможе йому заслужити любов харків'ян, але без Ярославського піаритися на відродження улюбленої команди не вийде. А Ярославський завдяки допомозі Терехова отримує можливість практично шантажувати міську владу і вимагати вигідних для себе рішень", - йдеться в статті.  

Журналісти нагадали, що зараз президент України Володимир Зеленський і РНБО дуже багато говорять про деолігархізацію, а в Харкові, на думку видання, відбуваються рівно протилежні процеси. При активній підтримці Авакова і його команди в.о. мера Терехов і Ярославський фактично беруть під свій контроль бізнес, медіа, спортивні та іміджеві проекти в місті, нібито "роблячи харків'ян заручниками олігарха і його оточення".

Нагадаємо, дострокові вибори харківського міського голови перенесли на 31 жовтня 2021 року. Політолог Кирило Молчанов, коментуючи результати соціологічного опитування, заявив, що причиною перенесення стала беззастережна симпатія харків'ян до колишнього мера міста Михайла Добкіна.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися