Терехов - технічна фігура, яка повинна оформити контроль Фукса над Харковом, - блогер

Відомий блогер заявив, що за Тереховим стоїть Павло Фукс

На думку Дениса Казанського, секретар міськради Ігор Терехов не виглядає самостійним гравцем і за ним стоїть зовсім інша людина. В.о. мера Харкова Ігор Терехов - це технічна фігура, за якою стоїть бізнесмен Павло Фукс. Про це у своєму відеоблозі "Новий король Харкова" заявив відомий блогер Денис Казанський.

За словами Казанського, вже цієї осені новим господарем Харкова може стати людина, яку ще п'ять років тому в Україні ніхто не знав.

Він нагадав, що Фукс народився у Харкові, але більшу частину свідомого життя провів у Росії, жив у Москві, де займався будівельним бізнесом. Однак після 2014 року він повернувся в Україну і нібито почав скуповувати активи соратників Януковича. Зокрема, пов'язані з Фуксом компанії могли бути причетні до викупу ліцензії на видобуток газу в українських родовищах, але не розробляли їх. Відносно цих компаній були введені санкції РНБО.

Зараз, як стверджує Казанський, головне завдання Фукса - забезпечити перемогу Ігоря Терехова на виборах у Харкові. Блогер нагадав, що Фукс завжди афішував свою дружбу з Кернесом і після того, як Кернес восени минулого року захворів, Фукс "став єдиною людиною, яка стверджувала, що знаходиться з Кернесом на прямому зв'язку".

"Ця обставина допомогла Фуксу в період недієздатності Кернеса фактично узурпувати владу в Харкові та стати тіньовим мером міста. Для того, щоб це зробити, потрібен був виконавець. Якийсь номінальний чиновник. Цим виконавцем став заступник Кернеса, віцемер Харкова Ігор Терехов", - зазначив Казанський.

За його словами, можливо, завдяки Фуксу відбулося обрання Терехова секретарем Харківської міської ради 9 грудня 2020 року.

"Саме секретар міськради виконує обов'язки мера в разі його смерті або відставки. І зроблено це було з прицілом на мерську посаду", - зазначив Казанський, нагадавши, що лист з електронним підписом Кернеса, на підставі якого Терехов був призначений на посаду секретаря міськради, нібито має всі ознаки підробленого.

"За всю осінь 2020 року Кернес жодного разу не звертався до своїх соратників і виборців, в тому числі шляхом відеозвернень. Останнє фото Кернеса, яке опублікував все той же Фукс незадовго до смерті мера, взагалі викликало великі сумніви в тому, що Кернес міг говорити і перебував у розумі... Є дуже серйозні підстави вважати, що лист від мера Харкова, в якому він просить призначити секретарем міськради Терехова, - це комікс. хтось його написав і від імені Кернеса відправив, а хто це був - дуже велике питання", - заявив Казанський.

За словами блогера, Павло Фукс не приховує, що буде підтримувати на виборах кандидатуру Терехова. Тому, вважає Казанський, із фінансуванням виборчої кампанії у секретаря міськради проблем не буде, а прибулий з Росії мільярдер дуже скоро може стати реальним господарем найбільшого міста на сході України.

Казанський каже, що не дивлячись на неоднозначне ставлення до Кернеса, він все ж був самостійним гравцем, тоді як Ігор Терехов, на думку блогера, таким не виглядає.

"Швидше за все, це технічна фігура, за якою стоїть зовсім інша людина", - заявив Казанський.

Нагадаємо, дострокові вибори харківського міського голови перенесли на 31 жовтня 2021 року.

Політолог Кирило Молчанов, коментуючи результати соціологічного опитування, заявив, що причиною перенесення стала беззастережна симпатія харків'ян до колишнього мера міста Михайла Добкіна.



Виктор

12 червня 2021, 09:01

Это РЕВАНШ российского ФСБ! Так же я против Добкина. Нужна незаангажированная фигура, возможно из другого региона, но без « скелетов в шкафу»!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися