Вибори в Харкові: політолог прогнозує вихід у другий тур Добкіна та Світличної за умови її участі

Експерт назвав спроби Терехова грати в Добкіна дитячим садом

Політичний експерт Юрій Чевордов сказав, що в Харкові на посаду мера реально претендують тільки Михайло Добкін, Юлія Світлична та Ігор Терехов. Відповідну заяву він зробив в ефірі на YouTube-каналі InterVizor.


"В одних соціологічних опитуваннях у Добкіна більше, у Терехова - менше, в інших навпаки. Ну правду ми дізнаємося на виборах. Але, якщо взяти приблизно, то у Світличної там до 20%, у них там - до 30%. Боротьба буде в цьому трикутнику. Всі інші, які братимуть участь у виборах - це не для "перемогти"", - вважає Чевордов.

За словами експерта, Михайло Добкін працює в Харкові на свій електорат і чітко розуміє, як це робити. При цьому Чевордов вважає, що у Добкіна виходить краще та органічніше грати в спадкоємця Кернеса ніж у Терехова, оскільки у них до цього був політичний загальний союз.

"Добкін може сходити в ефір, він може поспілкуватися з людьми, він може прийти в натовп і відстоювати свою точку зору. Він може бути різким, він може загострити дискусію, коли це треба. Тобто він публічний політик, а вибори ж виграються публічно", - описав Добкіна, як публічного політика, Чевордов.

При цьому експерт зазначив, що в.о. мера Харкова Ігор Терехов швидше функціонер, а не політик. Така позиція обумовлена тим, що Терехов був у Авакова заступником, а потім перейшов до Кернеса і теж працював у нього заступником. Чевордов назвав Терехова людиною без політичної ідентичності, якому складно грати в провідного політика, через що він приймає дивні рішення.

"Ось історія з Жуковим - ось навіщо? Ця історія називається політично НедоДобкін, тому що у Добкіна це все одно вийде краще. Благодатний вогонь завжди привозив Добкін, так склалося, ця тема умовно за ним у свідомості жителів міста закріпилася і все. Але ось Терехов вирішив стати віруючим і привезти в цей раз Благодатний вогонь, щоб не Добкін. Ось що Терехову треба було робити в такій ситуації? треба було встати у держпозицію і сказати, що в країні корона і по можливості залишіться вдома. Але битви ці з Добкіним - це дитячий садок", - сказав експерт.

Крім того, за прогнозом експерта, якщо Юлія Світлична все ж буде балотуватися в мери Харкова, то до другого туру вийдуть вона і Михайло Добкін. Тоді, на його думку, у Терехова не буде шансів. Якщо ж Світлична не піде, то це будуть вибори між Тереховим і Добкіним, підсумував Чевордов.

Нагадаємо, у колишньої голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної народилася перша дитина. Хлопчик побачив світ 5 червня, що особливо мило, оскільки його мама народилася 6 числа. Малюк важить 3,5 кг при зрості в 55 см.




Lion

23 червня 2021, 22:00

Этот представитель "..опа блока" проект кацапья путлеровского, махровый СЕПАР бегавший в 14 ом обвешанное бантиками колорадскими зовя сруськай мир! Как говаривал " текст по дебильному написан"! А братец наркоман протянутый в ВР! Забыли? Кому "этот политик" баблишко заслал? Не смешите мои тапочки!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися