Михайло Добкін: "Я вже веду діалог із "Укроборонпромом" щодо збереження заводів у Харкові"

Частина харківських підприємств входить до складу концерну "Укроборонпром", але вони вже не мають оборонного значення

Деякі підприємства можна повернути місту заради збереження виробництва, вважає Михайло Добкін, харківський міський голова у 2006-2010 роках та лідер ГО "Наш Дім - Харків". Про це він заявив на одній із зустрічей із мешканцями Харкова у "ДОБКІН ХАБі".

За словами політика, він розпочав переговори із керівником наглядової ради "Укроборонпром" Тимофієм Миловановим з приводу того, що концерн забрав у свою власність багато підприємств, що вже не мають до нього відношення, як, наприклад, Харківський авіаційний завод.

Михайло Добкін розповів, що нове керівництво підприємства навіть не розуміє, які перед ним поставлені завдання щодо збільшення виробництва. Авіаційний завод у Харкові відомий своїми унікальними вузлами та з'єднаннями для літаків АН - продукцією цивільного призначення. За його словами, існує висока вірогідність, що нове керівництво може взагалі припинити виробництво, а територію заводу віддати під забудову.

Під час розмови лідера ГО "Наш Дім - Харків" із Міловановим він повідомив йому про пропозицію, яка буде озвучена після виборів:

"Передати місту усе, що має цінність для збереження виробничих потужностей".

На думку політика, території заводів у Харкові не можна передавати від забудову, натомість потрібно стимулювати інвесторів вкладати кошти саме у виробництво та створення нових робочих місць. Зацікавити їх можна тим, що усі заводи вже мають усе необхідне для початку виробництва устаткування та комунікації.

Михайло Добкін розповів, що передавати виробничі потужності заводів буде лише тим, хто дасть гарантії та продемонструє, що має усі можливості для збереження та створення нових робочих місць, не фіктивних. Також інвестор має гарантувати і призначення гідної заробітної плати - не меншої від середньої у галузі.

Особливу увагу мер Харкова у 2006-2009 роках звернув саме на робочі місця через те, що вони є запорукою добробуту харків'ян, збільшення їхньої спроможності як покупців. Ці фактори забезпечують вливання коштів у торговельну сферу, яка робить відрахування у міський бюджет. Він на 50% поповнюється із зарплат фізичних осіб. Отже, нові робочі місця стимулюватимуть розвиток всього міста.

Раніше лідер ГО "Наш Дім — Харків" заявив, що він буде щовечора їздити у звичайні двори багатоповерхівок, аби особисто спілкуватися с мешканцями. За його словами, у нього є точне уявлення, що потрібно робити, аби Харків розвивався.

"Я чую людей, у нас хороший зворотний зв'язок", - повідомив Михайло Добкін.

Він розповів, що під час цих зустрічей він знаходить людей, які згодні йому допомагати на громадських засадах і повідомляти про проблеми, що виникають у мешканців. За словами політика, він має на меті створення ефективної команди, яка розвиватиме Харків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Верховна Рада призначила вибори міського голови Харкова на 31 жовтня 2021 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися