Стало відомо, коли оголосять перелік кандидатур на участь у виборах мера Харкова

ЦВК оголосила про початок передвиборчої кампанії у Харкові

Центральна виборча комісія оприлюднила календар проведення виборів у Харкові. Він включає у себе підготовчі етапи, реєстрацію кандидатів, формування виборчих комісій, безпосередньо сам процес виборів та, власне, оприлюднення результатів. Про те, як відбуватимуться вибори у місті розповіли у ГО "Опора".

Стартуватиме весь виборчий процес 11 вересня 2021 року. З цього моменту офіційно дозволена агітація виборців. Для цього місцева влада має підготувати спеціально відведені місця та стенди для розміщення агітматеріалів.

До 14 вересня ЗМІ мають оголосити свій прайс на розміщення передвиборчої агітації - це стосується як друкованих ЗМІ, так і радіо та телебачення.

Кожен виборець має право до 16 вересня звернутися до Державного реєстру виборців для зміни місця голосування. Також це зробити можна через "Кабінет виборця" онлайн.

До 20 вересня мають час громадські організації, аби отримати дозвіл на присутність на виборах своїх спостерігачі. Для цього вони мають звернутися до ЦВК, де приймуть рішення протягом 5 днів.

Висувати свої кандидатури на участь у виборах мера політики почнуть 21 вересня. Процес триватиме до 30 вересня, податися можна як від місцевого осередку партії, так і як самовисуванець. До цього моменту необхідно звернутися до ТВК з пакетом необхідних документів. Протягом 5 днів з моменту подання заяви ТВК має погодити кандидатуру чи відмовити заявнику в участі.

Перелік кандидатів, що братимуть участь у виборах мера Харкова має бути оприлюднений до 8 жовтня.

Після цього кандидати матимуть кілька днів - до 11 жовтня, аби передумати та зняти свою кандидатуру з участі у виборах.

Про те, як виглядатиме виборчий бюлетень, та що там буде написано, харків'яни мають дізнатися до 13 жовтня. Надруковані та отримані виборчими комісіями вони мають бути до 21 жовтня. Самі комісії будуть сформовані о 15 жовтня.

Вибори міського голови відбудуться 31 жовтня. Проголосувати можна буде протягом дня з 8:00 до 20:00.

Переможця мають оголосити не пізніше 12 листопада.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Харкова на 31 жовтня. Відповідну постанову №5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися