У Харкові кандидат на посаду мера від Порошенка є прихильником РПЦ всупереч ідеології партії

Олександр Скорик відзначився фінансуванням церков УПЦ Московського патріархату

Харківські канали Telegram відшукали інформацію про те, що Олександр Скорик, якого висунула у кандидати на посаду мера Харкова партія Петра Порошенка "Європейська солідарність", є прихильником Російської православної церкви. Така інформація з посиланням на офіційний сайт Харківської міськради з'явилася у каналі Telegram "Труха".

У дописі, на який послався канал, йдеться про те, що у Харкові в Роганському житловому масиві  (відомому як "Рогань") у 2012 році почали зводити храм Різдва пресвятої Богородиці, що належить до Харківської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату). У статті повідомляють про те, що на закладенні капсули у фундамент майбутньої церкви був присутній спонсор будівництва Олександр Скорик.

picture

До матеріалу приклали також фото, на якому дійсно присутній нинішній депутат Харківської облради та кандидат у мери Харкова від "Європейської солідарності".

picture

У дописі Telegram каналу йдеться, що, окрім цієї церкви, Олександр Скорик фінансував ще близько десятка інших церков УПЦ.

picture

Для довідки: однією з програмних тез партії "Європейська солідарність" є визнання Православної церкви України (ПЦУ) - єдиною православною церквою України. Про отримання церквою Томосу про автокефалію партія звітувала як про "виконання Програми партії" від 2015 року.

Нагадаємо, раніше  "Коментарі" повідомляли про те, що "Європейська солідарність" прийняла рішення про висування Олександра Скорика у кандидати на посаду мера Харкова від партії "ЄС". Це рішення підтримав Петро Порошенко, а сам Скорик заявив, що триває боротьба за український Харків, який є ідеологічним та політичним фронтом, де потрібно перетворити жителів у громадян.



Джерело: https://t.me/truexanews
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися