Є обґрунтовані причини вважати, що Терехов очолює Харків незаконно, - ЗМІ

Журналісти заявляють, що Терехов міг отримати посаду незаконно

Журналісти видання Delo.ua заявили, що зараз занадто багато питань до Ігоря Терехова, який нібито незаконно може займати свою посаду. Про це написали в статті "Чому Ігор Терехов напівлегітимний мер і чим це небезпечно для Харкова".

У виданні згадали харківські чутки про те, що Терехова нібито могли обрати незаконно. Журналісти посилаються на опозиційних депутатів міськради, які неодноразово зверталися в компетентні органи, суди та особисто до президента з проханням розслідувати всі обставини приходу до влади Терехова.

У статті також заявили, що в.о. мера зайняв свою посаду незаконно, оскільки Кернес після перемоги на виборах 25 жовтня 2020 року перебував на лікуванні в клініці "Шаріте" і не прийняв присягу. Крім цього журналісти згадали, що уявлення кандидатури Терехова на посаду секретаря підписали електронним підписом Кернеса, і в автентичності цього підпису нібито є дуже великі сумніви.  

огляду на, що за весь час перебування Кернеса в клініці" Шаріте "ніхто так і не бачив Геннадія Адольфовича у свідомості, немає ніяких доказів того, що електронний підпис був згенерований за особистої участі Кернеса, як того вимагає закон. Є всі підстави вважати, що Терехов отримав посаду секретаря міськради незаконно, і, відповідно, сьогодні незаконно виконує обов'язки міського голови. Більш того, все виглядає так, ніби Терехов і його покровителі скористалися безпорадним станом Кернеса, ввели харків'ян в оману щодо його реального стану здоров'я і просто узурпували владу в Харкові", - написали у виданні Delo.ua.

Також журналісти нагадали, що зараз активно обговорюється інформація про надходження документів від Федеральної прокуратури Німеччини в Офіс генерального прокурора України. Згідно з чутками, Кернес в Німеччині весь час був без свідомості. У виданні заявляють, що якщо Терехов програє вибори, то, спливе вся правда смерті Кернеса, а в.о. мера нібито буде загрожувати тюремний термін.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. Відповідну постанову №5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державного відомства.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися