У Харкові охоронці Терехова не пустили журналістів на партконференцію (ВІДЕО)

Харківські журналісти поскаржилися, що їх не пустили на партконференцію

У Харкові 25 вересня на конференції партії "Блок Кернеса - Успішний Харків" в.о. міського голови Ігоря Терехова висунули кандидатом на дострокових виборах мера 31 жовтня. Про це розповів кореспондент видання RegionNews.


Партійна конференція пройшла в недавно відкритому після реставрації концертному залі "Україна", під яким зібралося багато журналістів різних харківських видань.

Кореспондент RegionNews заявив, що попри пряму вимогу Виборчого кодексу України, організатори конференції нібито пускали в зал тільки "своїх" журналістів. Усіх інших представників преси та громадських організацій в зал нібито не пропускали невідомі чоловіки спортивної зовнішності та представники охоронної фірми "Бриг".

Відзначається, що в зал не пустили журналіста та оператора ЗМІ "Держпром" і "Правовий контроль". Крім цього, не пустили спостерігача від громадської організації "Центр контролю виборчих програм". При цьому до журналістів програми "Ціна питання" і "Держпром" нібито застосували фізичну силу.

Журналісти на місце викликали поліцію і написали заяву про перешкоджання професійній діяльності журналістів. Правоохоронці зареєстрували заяви, однак журналістів так туди й не пропустили. Керівник Департаменту преси та інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко сказав, що нічим не може допомогти, бо це не міський захід, а партійний.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. Відповідне поставлення № 5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державного відомства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися