Терехов зробив Харків заручником Covid-19 через страх програти вибори мера, - експерт

В.о. мера Харкова не хоче скликати позачергову сесію міськради для вирішення проблем з поширенням Covid-19

Тимчасовий мер Харкова Ігор Терехов категорично не хоче збирати позачергову сесію міськради, аби впровадити екстрені заходи для виправлення катастрофічної ситуації із охороною здоров'я в місті. Про це повідомила політична експертка Світлана Кушнір у своєму профілі Facebook.

Світлана Кушнір каже, що вже на самому початку нової хвилі коронавірусу Харків опинився на першому місці серед міст України, у цій ситуації не допомагає навіть збільшення ліжок для хворих на ковід, адже лікарні швидко заповнюються пацієнтами повністю. Про те, що у Харкові буде введено "червона" зона буде прийняте рішення найближчими днями.

"Проте чомусь не в.о. мера звернув на це увагу, а Михайло Добкін, який закликав терміново скликати депутатів. Звісно, вони суперники на виборах мера, що відбудуться незабаром", - пише Кушнір.

За її словами, депутати міськради підтримали Добкіна, який ще не входить ані до міськраду, ані до влади взагалі.

"Тут питання не в особистих рахунках і не у політиці, лише у здоровому глузді", - розповідає експерт.

Експерт стверджує, що дехто у місті розуміє про те, яка небезпека насувається на Харків, і що потрібно щось терміново зробити та напрацювати рішення. Інші ж просто роблять вигляд, що керують містом і контролюють ситуацію, що все добре.

"Депутати це бачать і ті, хто у здоровому глузді, опиняються в опозиції Терехову, навіть ті, хто раніше були у так званій коаліції. Її вже немає, міськрада Терехова не слухається, бо як його взагалі можливо слухати за такого ставлення до реальності?", - пише Світлана Кушнір.

Вона розповіла, що на вересень була призначена сесія міськради, проте Терехов її скасував на невизначений термін.

"Терехов явно уникає розмов про ковід у публічному форматі, оскільки пояснити, чому місто повністю не готове до чергової хвилі, він просто не може. Оскільки було достатньо грошей і часу. А зараз їх немає, так само, як і системи охорони здоров'я міста, яка б могла впоратися із великою кількістю пацієнтів", - зазначає експертка.

За її словами, якби відбулася сесія міськради, то Терехов був би змушений публічно пояснювати не лише перед депутатами, але й перед мешканцями Харкова. Було б багато неприємних питань і так само багато незрозумілих відповідей в.о. мера. Світлана Кушнір розповіла, що якщо не провести сесію, то кошти, що залишилися у бюджеті неможливо буде перерозподілити на медицину. Таким чином ситуація законсервується, а медицина не зможе рятувати хворих на коронавірус.

"Терехов це розуміє. Тим не менш, для нього важливіше уникнути ганьби за провалену підготовку до коронавірусу, аніж здоров'я харків'ян. Вибори та його бажання перемогти - головна мета та мотив дій Терехова. Добробут та життя харків'ян для нього неважливі", - підсумувала експертка.

Нагадаємо, що 3 жовтня кандидат на посаду харківського міського голови та лідер ГО "Наш Дім - Харків" Михайло Добкін закликав усіх адекватних політиків у міськраді скликати позачергову сесію, аби виділити засоби на протидію коронавірусу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що місця у лікарнях для хворих на коронавірус закінчилися ще 23 вересня, а люди змушені лежати в коридорах, інших госпіталізують у лікарні областя. А Харків за кількістю хворих та померлих посідає перші місця в Україні.




Харьковчанка по жизни

7 жовтня 2021, 16:19

Город в холоде, инфекции намного сложнее устранять, потому что могут быть и побочные эффекты,и осложнения. Уже не первый день отметка уличного термометра ниже 9°С по ночам. Простудные заболевания вкруговую ((. Интересно,господин Терехов вообще думает о харьковчанах или только о своем пиаре? Лучше строить спортплощадки и океанариум вместо горячего водоснабжения и тепла в домах и государственных учереждениях?

Активист

7 жовтня 2021, 16:00

Шавки гавкают а караван идет. Если не будет Терехов или Добкин то не будет никого. Или вообще выборов не будет и они не нужны. Пусть как есть Терехов остается. Меньше расходов на выборы. Лучше 30 млн. что выделяют на выборы в Харькове пусть на них закупят в Белгороде в России газ по 2 грв.как в Донецке и Луганске. И город зиму проживет. Пользы всем намного больше будет.

Незлой

7 жовтня 2021, 13:31

Ытог выступления эксперта: "Голосуй за Добкина"

Андрей

7 жовтня 2021, 07:23

Побольше билетов в зоопарк , попобольше посетителей " хризантем" и посетителей парка Горького))) ( везде - просто "висят" друг-на друге!!) Я - не за Терехова..но у самих жителей -что в голове??!

Akronim

7 жовтня 2021, 04:45

Как вы и ваш политический короновирус залюбил. Берите пример с Китая там партия приняла решение что пандемия закончилась. И о чудо показатели в норме, экономика развивается. Люди не мрут без плановых операции, и могут лечить свои настоящие болезни.

Александр

6 жовтня 2021, 15:33

После открытия нескольких спортплощадок и.о. гордского в Харькове Совета резко затих и вообще пропал. Хотя на "передовой" борьбы с инфекцией он никогдаи не был. Такое ощущение, что команда и.о. как "козявочки забилися под лавочки" и город отдан на растерзание коронавирусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися