У Харкові за два дні знялися з участі у виборах мера двоє кандидатів - хто залишився

Усі кандидати, що зійшли з дистанції, балотувалися як самовисуванці

Харківська територіальна міська виборча комісія за останні два дні отримала дві заяви від вже зареєстрованих кандидатів на виборах мера Харкова 31 жовтня. Обидва кандидати відмовляються від участі у передвиборчих перегонах та хочуть аби їхні кандидатури були виключені з переліку претендентів. Про це повідомила голова ТВК Олена Матвієнко, передає "Суспільне.Харків".

Напередодні, 11 жовтня стало відомо про те, що свою кандидатуру з перегонів хоче зняти лідер "Партії пенсіонерів" Микола Кукуріка, який був зареєстрований як самовисуванець. Потенційний екс-кандидат пробував потрапити до Верховної ради тричі, а також чотири рази - до Харківської міськради.

У той же день, пізно ввечері свою заяву про відмову від участі у виборах мера Харкова подав харківський блогер Олександр Кондрусик, відомий під псевдонімом "Псих". Він є автором каналу "Саша Псих - політика, як вона є" і симпатизує ОПЗЖ. Минулого року він балотувався до харківської міськради, як член списку від партії "Наш край".

Обидва потенційні екс-кандидати подали свої заяви в останній день, коли можна законно відмовитися від участі у виборчих перегонах. Чи виключати кандидатів зі списку рішення має прийняти Харківська міська ТВК на черговому засіданні.

Нагадаємо, що зареєстровані кандидати сплатили заставу у сумі майже 272 тисяч гривень, яку після відмови від участі у виборах вони назад не отримають.

Якщо ТВК задовольнить заяви кандидатів, то до участі у виборах мера будуть включені 10 кандидатур: Олег Скорик  (Європейська солідарність), Ігор Терехов (Блок Кернеса), Володимир Плетньов (Партія Шарія), Костянтин Немічев (від об'єднаних українських патріотичних сил) та самовисуванці Михайло Добкін, Сергій Ряполов, Аліна Мустафаєва, Дмитро Маринін, Денис Ярославський, Віктор Величков.

"Коментарі" повідомляли про те, що раніше свою кандидатуру від участі у виборах мера Харкова зняв Валерій Говоров. Він йшов на вибори самовисуванцем, але є депутатом облради від партії ОПЗЖ, яка офіційно підтримала іншого кандидата в мери Харкова та заборонила своїм членам брати участь у перегонах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися