У Харкові відмовилися реєструвати спостерігачів

Виборча комісія не зареєструвала спостерігачів від громадської організації

Харківська міська територіальна виборча комісія відмовила Всеукраїнській громадській організації "Передові правові ініціативи" у реєстрації спостерігачів на позачергові вибори. Про це розповіли в міській ТВК.

Комісія зазначила, що організація не надала заяви про згоду людей бути офіційними спостерігачами та копії їх паспортів (або копії першої та другої сторінок тимчасового посвідчення громадянина України). Це і стало підставою відмовити в реєстрації.

Також комісія прибрала 10 спостерігачів, висунутих від громадської організації "Центр контролю передвиборчих програм". Зазначається, що сама організація звернулася до ТВК з таким проханням.

Контекст:

Харків'янам показали текст бюлетеню, який вони отримають 31 жовтня на виборах мера. Відповідний документ оприлюднила Харківська міська територіальна виборча комісія.

 Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. Відповідне поставлення № 5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державного відомства.

 У Харкові відбулося чергове засідання Харківської міської територіальної виборчої комісії, на якому було затверджено остаточний перелік кандидатів на посаду мера Харкова.

 В останній день перед затвердженням остаточного переліку кандидатів на позачергових виборах мера Харкова двоє з уже зареєстрованих кандидатів подали заяви про відмову від участі в перегонах. Грошову заставу, яку вони внесли при реєстрації як кандидати, їм не повернуть.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися