Вибори мера Харкова: названі умови проведення другого туру

На проведення другого туру може вплинути явка харків'ян

31 жовтня 2021 року в Харкові відбудуться позачергові вибори мера. На посаду міського голови претендують десять кандидатів. У матеріалі видання "РБК-Україна" розповіли, чи відбудеться другий тур голосування і за яких умов.

За словами координатора спостереження за виборами мережі "ОПОРА" в Харківській області Миколи Зінченка, на проведення другого туру може вплинути явка харків'ян. Своєю чергою він припустив, що явка не буде високою.

"Показник явки ми дізнаємося безпосередньо в день голосування. Швидше за все, вона буде невисокою, але на якому рівні невідомо. Що стосується можливості другого туру, це буде залежати від результатів голосування, в тому числі на це може вплинути і явка на виборах", - повідомив Зінченко.

Згідно із законодавством, другий тур місцевих виборів оголошують, якщо жоден із кандидатів не набрав понад 50% голосів (кандидатів два і більше), а також, якщо два кандидати набрали найбільшу і собі однакову кількість голосів виборців.

Результати опитування соціологічної групи "Рейтинг" підтверджують, що на мерських виборах харків'яни виділяють двох фаворитів: секретар Харківської міськради Ігор Терехов і ексголова міста Михайло Добкін.                            

Нагадаємо, що в Харкові відбулося чергове засідання Харківської міської територіальної виборчої комісії, на якому було затверджено остаточний перелік кандидатів на посаду мера Харкова, а також вид бюлетенів для голосування 31 жовтня. Про деталі рішень, які приймалися ТВК, читайте в матеріалі інтернет-видання "Коментарі".



ахтамар

23 жовтня 2021, 17:46

путин хуесост, ты электорат терехова надо полагать?

путин хуесост

21 жовтня 2021, 09:30

добкин может разве шо моего xyя пососать

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися