Як Терехов отримав владу у Харкові - розслідування (ВІДЕО

Українські журналісти випустили розслідування про Ігоря Терехова

В рамках проєкту "Ціна питання" журналісти випустили розслідування "Шакали над тілом лева: таємниця смерті Геннадія Кернеса", в якому заявили, що Ігор Терехов нібито за підтримки олігарха Павла Фукса та за допомогою головного адміністратора КП "Міський інформаційний центр" Артура Лук'янова нібито підробив електронний підпис Кернеса і захопив владу в Харкові.


Нагадаємо, Геннадій Кернес 25 жовтня 2020 роки виграв харківські вибори, перебуваючи в берлінській клініці "Шаріте", в яку його доставили ще 17 вересня. Ексмер помер 17 грудня, а 9 грудня Терехов на підставі листа з електронним підписом Кернеса став секретарем міськради.

При цьому журналісти, посилаючись на слова кандидата в мери Харкова Дениса Ярославського, заявляють, що на 25 жовтня 2020 року Кернес нібито вже був без свідомості, а 3 листопада його мозок нібито взагалі вже помер, а серцеву діяльність і дихання підтримував апарат життєзабезпечення. Іншими словами автори розслідування вважають, що Кернес не міг вислати електронний підпис. Більш того вони запевняють, що Кернес нібито отримав підпис тільки 17 вересня 2020 року, а за офіційною версією він полетів на лікування 16 вересня.

"Ідентифікація особи, яка звертається за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката електронного підпису або печатки, здійснюється за умови його особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи. Це дає підстави вважати, що підпис, на підставі якої обрали Терехова, фальсифікована і є ознаки кримінального злочину", - цитують українське законодавство автори розслідування.

Крім цього, журналісти згадали, що депутат Харківської міськради від "Слуги народу" Аліна Мустафаєва вимагає притягнути до кримінальної відповідальності всіх причетних до підробки підпису осіб і домоглася внесення прокуратурою даних в ЄРДР. Депутат нещодавно оприлюднила дані, які нібито свідчать про те, що замість Геннадія Кернеса електронний підпис отримав Артур Лук'янов.

"Перебуваючи в змові: організатор Фукс Павло Якович, співорганізатор Терехов Ігор Олександрович та виконавець Лук'янов Артур Іванович (працівник КП" Міський інформаційний центр ") заволоділи оновленим особистим ключем електронно-цифрового підпису Кернеса Геннадія Адольфовича з метою здійснення захоплення влади у Харкові", - писала Мустафаєва.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. Відповідну постанову №5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державного відомства.



Активист

25 жовтня 2021, 17:15

Снова Шавка визжит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися