Експерти оцінили ймовірність проведення виборів мера Харкова в один тур

На думку фахівців, соціологічні дослідження останнього часу, які вказують на можливість виборів в один тур, виглядають заангажованими.

У неділю, 31 жовтня, у Харкові відбудуться вибори міського голови. Результати опитування соціологічної групи "Рейтинг" підтверджують , що на мерських виборах харків'яни виділяють двох фаворитів: секретар Харківської міськради Ігор Терехов та екс-глава міста Михайло Добкін. Експерти оцінили для видання "Коментарі" можливість виборів в один тур, а також розповіли, що може вплинути на проведення другого.

Так, керівник політико-правових програм в Українському центрі суспільного розвитку Ігор Рейтерович схиляється до того, що у Харкові буде два тури.

"Як показує остання соціологія, 60% на 40% ймовірність на користь одного туру. На користь Терехова, який може набрати більше 50%. До того ж, його технологи роблять ставку саме на один тур. Але треба враховувати фактор "червоної зони", ковіду. І кількість людей, які прийдуть на виборчі дільниці, може бути значно меншою. І далеко не факт, що прийдуть саме прихильники Терехова, - підкреслює Ігор Рейтерович. - Переважно це люди немолоді, у них можуть виникнути сумніви щодо необхідності йти на виборчі дільниці з урахуванням тих обмежень, які будуть запроваджені та загальній ситуації з коронавірусом", - каже експерт.

На думку директора Агентства моделювання ситуацій Віталія Бали, соціологічні дослідження останнього часу, які вказують на можливість виборів в один тур, виглядали досить заангажованими.

"Поки не бачу жодних підстав для цього, – зізнався Віталій Бала. – Пару місяців тому соціологія говорила про те, що у Терехова та Добкіна – приблизно однакова підтримка. І що такого сталося з того часу, щоб підтримка Терехова зросла вдвічі, дозволяючи набрати більше 50% і вирішити все в один тур? На мій погляд – нічого".

Нагадаємо, що раніше було названо умови проведення другого туру виборів мера Харкова.



Харьковчанин

28 жовтня 2021, 04:33

Те рейтинги, которые высвечиваются в про властных харьковских СМИ - заангажированы и фальшивые! Настоящие цифры совсем другие! Рейтинги на каждом канале - разные.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися