Харків'яни проігнорували вибори

У Харкові зафіксували дуже низьку явку на виборах

У Харкові 31 жовтня відбулося голосування за обрання мера Харкова. Загалом на голосування прийшло 28,6% (похибка – 1,1%) від усіх мешканців. Відповідні дані опублікувала громадянська мережа "Опора".

Варто зазначити, що у 2020 році явка була 36,98%, а у 2015 взагалі 46,6%. Таку різницю минулого року виправдовували коронавірусом та страхом людей. 

Контекст :

 Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. Відповідну постанову № 5292 ухвалила Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст ухвали доступний на офіційному сайті державного відомства.

 Російський політтехнолог Станіслав Бєлковський на YouTube-каналі "Влада vs Влащенко" дав свій прогноз і заявив, що Добкін має хороші шанси.

 Харків'янам показали текст бюлетеня, який вони отримають 31 жовтня під час виборів мера. Відповідний документ оприлюднила Харківська міська територіальна виборча комісія.

 У Харкові на виборчих дільницях у школах у всіх районах міста встановлять одразу 41 пункт вакцинації. Отримати вакцину Coronavac, Pfizer або AstraZeneca можна буде з 09:00 до 18:00.

 У Харкові на виборчій дільниці на вулиці Луї Пастера затримали чоловіка, який фотографував бюлетень у кабінці для голосування.

 В останній день перед затвердженням остаточного переліку кандидатів на позачергових виборах мера Харкова двоє з уже зареєстрованих кандидатів подали заяви про відмову від участі у перегонах. Грошову заставу, яку вони внесли при реєстрації як кандидати, їм не повернуть.



Джерело: https://www.oporaua.org/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися