Місто в Харківській області може залишитися без газопостачання через "Північний потік-2": подробиці

Через запуск російського газопроводу "Північний поток-2" український маршрут може остаточно втратити транзитні обсяги газу з РФ

Припинення транзиту газу з Російської Федерації може залишити без газопостачання п'ять міст, що розташовані на українсько-російському кордоні. У тому числі і Вовчанськ у Харківській області. Про це пише Ліга. Бізнес з посиланням на оператора ГТС.

У ОГТСУ попередили, що через запуск російського газопроводу "Північний потік-2", український маршрут може остаточно втратити транзитні обсяги газу з РФ. У такому разі, не рахуючи припинення газопостачання до п'яти міст України на кордоні з Росією, можливості нашої держави імпортувати блакитне паливо з європейських країн будуть суттєво обмеженими.

В ОГТСУ розповіли журналістам видання, що припинення газопостачання в українські міста, що межують із Молдовою та РФ, може виникнути через повне припинення транзиту через територію України.

Проблема в тому, що газ до них йде через територію Молдови (Могилів-Подільський, Вінницька обл.) або через газопроводи-відводи, до яких підключені на території Російської Федерації (м. Вовчанськ, Харківська обл, с. Воєводське та смт. Троїцьке). , Луганська обл.) І також є ризики для частини прикордонних споживачів Одеської області, які отримують газ із території Молдови", - уточнили в ОДТСУ.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що у Краснопавлівському водосховищі зафіксували критичну ситуацію. Води вистачить лише до грудня. Грошей на наповнення вже не вистачає, і їх навіть не обіцяють. Зараз Лозовій потрібно 152 млн. грн., а з них 120 млн. грн. — на електроенергію. Справа в тому, що Краснопавлівське водосховище є штучним і його наповнюють із дніпровської води. Проте востаннє це робили ще 2020 року.





Саня

18 листопада 2021, 08:47

Не свистите!!! Мы не покупаем газ у агрессора. Мне это уже 5 лет по всем ТВ каналам Порошенко с Зеленским рассказывают.

AzenKur

17 листопада 2021, 11:28

Волчанск , и не только он, может остаться без газа не из-за "Северного Потока 2 " , а из-за глупости и тупости украинского руководства!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися