"Ракета в центральну площу Харкова – це терор", - Зеленський

Президент прокоментував ранковий ракетний обстріл Харкова

Вранці 1 березня було завдано удару крилатою ракетою класу "Калібр" по найбільшій площі Європи - площі Свободи в Харкові. У своєму сьогоднішньому зверненні президент Володимир Зеленський заявив, що це був закривавлений терор з боку РФ.

Глава держави зазначив, що крилатою ракетою вдарили по Харкову з Білгорода. Зеленський назвав це терором проти міста та проти України. За словами президента, на площі не було військових цілей, так само як і в тих районах Харкова, по яких б'ють з реактивної артилерії.

"Ракета в центральну площу Харкова - відвертий, нічим не прикритий терор. Ніхто не пробачить. Ніхто не забуде. Цей удар по Харкову є військовим злочином, державним тероризмом РФ. Після такого Росія - держава-терорист", - зазначив Зеленський.

Президент закликав усі держави світу негайно відреагувати за цю злочинну тактику країни-агресора та проголосити, що Росія чинить державний тероризм. Також Зеленський вимагає повної відповідальності для терористів у міжнародних судах.

Читайте також:

• Вранці 1 березня у Харкові розбомбили центральну площу. Удари припали на будівлі ХОДА, філармонії, оперного театру та інших, включаючи житлові будинки. В результаті є загиблі та постраждалі. У Мережі опублікували фото та відео з місця події.

• Мер Харкова Ігор Терехов звернувся до городян 1 березня. За його словами, ситуація у місті напружена та складна. Проте міська влада намагається зробити все необхідне, щоб забезпечити городян хлібом, водою та теплом.

 Російська авіація бомбить Харків та область. Над селищем Приколотне Харківської області у напрямку Харкова пролетів винищувач-бомбардувальник Су-34. Незабаром після цього з'явилися кадри стовпів диму у харківському мікрорайоні Північна Салтівка на перехресті вулиці Гвардійців-Широнінців та Дружби народів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися