Зеленський змінив суддівський склад Харківської області

Новоспечені служителі Феміди раніше працювали в судах Донецької, Луганської і Харківської областей

На сайті президента України з'явився указ, згідно з яким Володимир Зеленський призначив чотири судді до Харківської області. Згідно з документом, нові служителі Феміди раніше працювали на Донбасі і в Харківському регіоні.

Так, суддею Харківського районного суду Харківської області призначена Тетяна Даниленко, Дзержинського райсуду Харкова - Ірина Латка, Московського райсуду Харкова - Наталія Новиченко та Харківського апеляційного суду - Світлана Демченко.

До призначення Тетяна Даниленко працювала помічником судді Східного апеляційного господарського суду (Харків). У 2006 році закінчила Сучасну гуманітарну академію в Москві за фахом "Юриспруденція", у 2009 - Харківський національний університет імені Каразіна ("Правознавство"). Ще в липні минулого року Даниленко писала заяву кандидата на посаду судді Харківського райсуду. У травні цього року Вища рада правосуддя вирішила її рекомендувати. За результатами конкурсу вона набрала 183 бали і посіла 122 місце у рейтингу кандидатів.

Ірина Латка працювала помічником судді в Луганському апеляційному суді. У травні цього року подавала декларацію в якості кандидата на посаду судді у Дзержинський райсуд Харкова. Згідно декларації, Латка живе Біловодську (Луганська область). У минулому році в Луганському апеляційному суді заробила 324 360 гривень.

Раніше ми повідомляли, що у Харкові активісти, науковці та волонтери вимагали захистити українську мову і шкільну освіту держави від русифікації та записали відповідне відеозвернення до президента Володимира Зеленського.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися