Кабмін з «програмою» їх діяльності відправили на перездачу, - Світлична

Якщо б Рада ухвалила програму, за словами Світличної, Кабмін отримав би річний імунітет, а депутати не змогли б звільнити главу уряду

Сьогодні, 4 червня, Верховна Рада відправила на доопрацювання програму діяльності Кабінету міністрів. Про те, що уряд тепер має доопрацювати документ, схожий на тези, повідомила нардеп від Харківської області Юлія Світлична.

За словами політика, відповідне рішення підтримали 245 народних депутатів. Однак якщо б Рада ухвалила програму, за словами Світличної, Кабмін отримав би річний імунітет, а Рада не змогла б звільнити голову уряду.

Варто підкреслити, що Кабмін на чолі з Олексієм Гончаруком мав імунітет до жовтня 2020 року, але прем'єр-міністр добровільно подав у відставку. Під час засідання Ради глава Кабміну Денис Шмигаль закликав нардепів відправити програму на доопрацювання. В документі зазначалося, що уряд направить першочергові зусилля на вирішення завдань, які ставить перед Україною світова пандемія COVID-19. Також Кабмін планував захист територіальної цілісності і суверенітету України і безпечну реінтеграцію тимчасово окупованих територій України.

За словами Юлії Світличної, обурення більшості депутатів викликало те, що документ на 10 сторінок не містить жодної цифри.

Нагадаємо, Світлична напередодні виступила категорично проти даної програми.

“Набір тез і гасел. Повинен бути комплексний план розвитку країни, чітке обґрунтування реформ, розраховані кількісні та якісні орієнтири, визначені конкретні відповідальні. Поки цього не буде, за підтримкою до мене можна не підходити", - заявила Світлична.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися