Попереднього губернатора Харківщини підозрюють у фінансуванні проросійських каналів

Олексій Кучер значиться в списку топ-чиновників, які переводили гроші за розміщення матеріалів у підсанкційних та заблокованих в Україні каналах

Олексія Кучера, якого у грудні було звільнено з посади голови Харківської обласної державної адміністрації, СБУ підозрюють у співпраці з російськими Telegram-каналами. Про це повідомили RegionNews із посиланням на власні джерела в Офісі Президента.

Спецслужба почала цікавитися діяльністю Кучера, коли стало відомо про те, що його помічник та особистий водій платили за розміщення матеріалів на каналах у месенджері Telegram, які опинилися під санкціями та звинувачуються у роботі на російські спецслужби.

"Оплата рекламних послуг у цих каналах здійснювалася з їхніх особистих карток, і такі дії можуть трактуватися, як підтримка діяльності проросійських каналів", - повідомили в ОП.

Йдеться про два Telegram-канали: "Легітимний" та "Резидент", які раніше були викриті СБУ як такі, що виконують роботу на користь Російської Федерації із залученням до неї українських громадян.

Окрім Кучера в "сумнівному" списку СБУ є й інші високопосадовці, що замовляли реклами у цих каналах.

Наразі Олексій Кучер обіймає посаду голови Державної регуляторної служби України. Пробути губернатором Харківської області Олексію Кучеру вдалося рік, після чого за оцінкою його діяльності Кабмін ухвалив постанову про його звільнення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що через катастрофічні наслідки у медичній сфері на Харківщині Олексія Кучера додали у шорт-лист на звільнення, який склали в Офісі президента. Його заступник назвав результати діяльності свого начальника некомпетентністю та незрілістю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися