"Курси української, або геть із фракції": партія Порошенка оголосила догану депутату Харківської облради

У "Європейській солідарності" обурилися тим, що під час засідання облради депутат не відреагував на зауваження колег по фракції щодо мови виступу

Під час позачергового засідання Харківської облради депутат від "Європейської солідарності" Олександр Дорошенко виступав російською мовою. За це голова Харківського осередку партії Ірина Фріз пообіцяла виключити його з фракції. Про це повідомили на сторінці у Facebook "Європейська солідарність - Харківщина".

Дорошенко під час розгляду питання про програму соціально-економічного розвитку розпочав свій виступ російською мовою, після чого йому зробили зауваження та сказали "говорити державною". Депутат відмовився, заявивши, що говоритиме "тією мовою, якою почуває себе краще та впевненіше".

Колеги по фракції дуже обурилися на Дорошенка і заявили, що він діяв "усупереч програмним засадам партії, ігнорував закон про державну мову та говорив мовою держави-агресора".

"Дії депутата Дорошенка суперечать ідеологічним засадам партії та порушують ключові для нас принципи. Під партії йому висловлено догану за порушення чинного Закону", - йдеться у заяві партії.

Ірина Фріз, яка керує Харківським осередком заявила, що сьогодні відбудеться засідання партії, де розглянуть питання про виключення Дорошенка з фракції та застосують процедуру імперативного мандату (позбавлення депутатських повноважень).

"У випадку пояснень, які фракція вважатиме аргументованими, розглянути обов'язкове відвідання курсів української мови з подальшим написанням тестів", - анонсувала Ірина Фріз.

У партії пообіцяли проінформувати про те, яке рішення щодо депутата буде прийняте на засіданні, а також зазначили, що головними принципами діяльності фракції є демократизм, вільне волевиявлення власної точки зору, повага до думки іншого.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що депутати "Європейської солідарності" у Харківській міській ради блокували трибуну під час засідання та вимагали зняти з порядку денного питання про повернення проспекту Григоренка імені Маршала Жукова.



Геннадий

4 березня 2021, 19:56

Гнать порошенковскую свору надо со Слобожанщины и срочно!!

Геннадий

4 березня 2021, 19:54

Совсем свихнулись с языком. Славянский язык он и в Африке славянский . Западники опять лезут на восток со своим уставом. Этот надо же, русский язык стал языком агрессора. Бред бандеровский. На востоке Украины должны разговаривать так как хочет человек. Русский ,Украинский и Белорусский, это один славянский язык с общим смысловым значением. Извратили Украину полностью Бандеры.

Роман

4 березня 2021, 18:39

20 процентов делают выговор семидесяти... В этом вся укропия

Здравый смысл

4 березня 2021, 17:42

Партию "Европейской солидарности " нужно вообще запретить на территории Украины. У Пороха в стране агрессора производства Roshen !

Активист

4 березня 2021, 17:14

Надо провести соцопрос о целесообразности существования партии ЕС на территории г.Харькова. Выставить на голосование на сессии горсовета о закрытии этой партии.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися