Кому належить Харків - як бізнес Кернеса розбирають спадкоємці

Пасинок екс-мера володіє ринками та дорогами, а цивільна дружина - елітними бізнес-активами та нерухомістю

Із погіршенням здоров'я колишнього мера Геннадія Кернеса його статки та власність почали преходити до рук його цивільної дружини Оксани Гайсинської та її сина Родіона. Наприкінці минулого року у їхніх руках вже було сконцентровано десятки фірм, які мають безпосереднє відношення до Харкова та його життя, про це повідомляє Слідство.Інфо, яке протягом кількох тижнів досліджувало бізнес родини Гайсинських.

За даними розслідування, у власності спадкоємців Кернеса за останні кілька місяців опинилося 66 тисяч квадратних метрів комерційної нерухомості та 26 гектарів землі у Харкові. Вартість усіх цих активів становить 1,3 мільярди гривень.

"Землі і торгові площі, що належать Родіону Гайсинському коштують близько 850 мільйонів гривень, комерційна нерухомість Оксани Гайсинської  - 430 мільйонів гривень. Для розрахунків використовувалися дані "Харківського інвестиційного агенства нерухомості" про середню вартість 1 квадратного метра офісних приміщень та інформацію із сайту консалтингової компанії SV-Development про середню ціну за сотку землі у Харківському районі", - йдеться у дослідженні.

Пасинок Кернеса, окрім своєї власності - елітних авто та такої ж елітної нерухомості у центрі Харкова - є власником чи співвласником у близько тридцяти компаніях. В основному це фірми, яким належать землі та торгові площі на харківських ринках, близько 25 гектарів землі і 42,6 тисяч метрів торгових площ. Найбільше нерухомості належить Родіону на ринках "Центральний" та "Кінний".

picture

Нещодавно Гайсинський став співвласником компанії "Паркінг+", яка займається будівництвом доріг та є тендерним фаворитом для харківської влади. За останні два роки вона отримала державних замовлень більше ніж на 1 мільярд гривень.

Оксані Гайсинській, яка, до речі, мешкає у Лондоні, і повертатися до Харкову не збирається, належать вишукані бізнес-активи, частиною з яких володів особисто Кернес. В основному це офісні центри, торгово-розважальні комплекси, кафе, ресторани. Так, їй належить ТРК "Казковий будинок" у паркі імені Горького, а також кав'ярня Cafe Tory у саду Тараса Шевченка. І парк і сад відомі тим, що на їхню реконструкцію за Кернеса було витрачено мільйони державних коштів.

jnHk1koWq1Ayr4TYXOwvbjIeF.jpg

Гайсинській належить ресторан Nikas у центрі Харкова, офісні приміщення у історичній будівлі на площі Павлівській, будинки позаду Харківської облради та поряд із пам'ятником Пушкіну, торговий центр "Комільфо", а також 65% акцій харківського "каналу", ще 10% належить її сину Родіону.

За життя Кернеса було дуже важко відстежити його прямі зв'язки із великим бізнесом та нерухомістю у Харкові, хоча й було очевидно, що він є власником великої харківської бізнес-імперії. Після його смерті уся вона набирає конкретних обрисів, переходячи у руки його спадкоємців, до числа яких входять також і його рідні діти: два сина Данило та Кирило та донька Софія, про яких також не слід забувати.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" більш детально розповідали, як деякі активи Кернеса через його довірених осіб потрапили до власності Оксани Гайсинської.



Алла

4 березня 2021, 19:35

Отымел" этот " народный мер" харьковчан по полной. До тех пор пока этот дебильный народ будет вот таких выбирать , до тех пор ,так и будет жить. И нечего кого то обвинять, сами виноваты , с вас смеются все эти кернесв , фельдмены .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися