"Захотілося взяти кулемет": у Харкові депутатка з партії Порошенка розлютилася через виступ колеги російською

У соцмережах депутата підтримали харків'яни та зазначили, що він зробив дуже багато для мешканців та області, на відміну від своїх однопартійців

Депутата Харківської облради від партії "Європейська солідарність" Олександра Дорошенка однопартійці виключили з однойменної фракції. Про це повідомили на сторінці Харківського осередку "Європейської солідарності" у Facebook.

Причиною виключення став виступ депутата на позачерговому засіданні облради російською мовою, про який "Коментарі" детально розповідали вчора. Дорошенко доповідав про проблеми аграрного сектору, і сказав, що російською пояснювати йому зручніше.

Його однопартійці обурилися і терміново скликали засідання свого Харківського осередку, куди викликали "на килим" Дорошенка з вимогою навести у своє виправдання вагомі аргументи.

Сам Дорошенко опублікував у своєму Facebook звернення із вибаченням та аргументацією свого виступу "мовою агресора". У ньому він повідомив, що його метою було донести до публіки необхідну інформацію та домогтися вирішення проблем аграріїв.

Варто зазначити, що у коментарі до його допису прийшло багато харків'ян, які заявили про підтримку депутата, і зазначили, що він дуже багато зробив для простих громадян, своїх виборців та для області, не словами, а справою, на відміну від більшості своїх однопартійців.

"Дякую, ви виявилися одним з тих депутатів, які намагалися розібратися у питанні допомоги хворим на ковід медикам, і це було не задля хайпу, а заради їхнього захисту. Поза камер та інформ майданчиків"

"Я вірю в те, що здорових та порядних людей набагато більше, аніж тих, хто непокоїться через потусторонні справи, які не мають жодного відношення до сесії облради"

"Якою мовою ви б не говорили, я підтримую Вас. Ви говорите по справі та для справи"

"Ми Ваші виборці і вдячні за усю ту допомогу, яку Ви постійно надаєте. Не виправдовуйтеся. Нехай спочатку самі зроблять стільки, як Ви, а потім щось кажуть", - пишуть у коментарях.

У свою чергу партія "Європейська солідарність" заявила про виключення депутата з лав фракції та застосування до нього процедури імперативного мандату (позбавлення депутатських повноважень).

"За підсумками зібрання у зв’язку з відсутністю аргументованих пояснень та розбіжністю ідеологічних засад між Дорошенком та партією було вирішено виключити депутата з фракції", - написали у повідомленні ЄС.

А ще через годину одна з вже колишніх колег Дорошенка по фракції депутатка Галина Куц опублікувала розлогий допис, де відверто розповіла, що мова виступу Олександра на засіданні облради її так сильно обурила, що вона публічно не змогла стримати своїх емоцій і навіть хотіла схопитися за кулемет.

"Цей когнітивний дисонанс мене привів у такий ступор, що  ̶м̶е̶н̶і̶ ̶з̶а̶х̶о̶т̶і̶л̶о̶с̶я̶ ̶в̶з̶я̶т̶и̶ ̶к̶у̶л̶е̶м̶е̶т̶ ̶ (закреслено) я вискочила у прохід та перекрила шляхи повернення Дорошенка на своє місце", - зізналася депутатка.

Сам Дорошенко на своїй сторінці Facebook видалив інформацію про роботу депутатом Харківської облради та зазначив, що відсьогодні працює у ГО "Аналітичний центр Соціально-Економічних досліджень Імені Грушевського".



Влад

6 березня 2021, 21:26

Какие же реальние дела етот депутат воплотил в жизнь??Кто расскажет и приведет пример?

Вася

6 березня 2021, 20:34

У Зе нет политической воли. У большевиков была политическая целесообразность. Это как полевой допрос. Максимум информации за минимум времени. Иначе проиграешь. Медведчуку предложить покинуть страну в течение суток. Пустым. А иначе мб пьяный бомж выстрелит из гранатомёта. Мало ли что можно найти на свалке? А остальные регионалы призадумаются.

Ося

6 березня 2021, 18:15

Куц, так дэ твий кулэмэт? Чи та за член замисть нього схватылася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися