У Харкові вдруге призначили скандального спортсмена опікуватися справами молоді та спорту, поза конкурсом

Ананченка призначили на посаду ще в лютому, але через скандал відклали розпорядження на місяць

У Харківській обласній державній адміністрації департамент з питань молоді та спорту тепер очолює Костянтин Ананченко. Про це повідомила журналістка Марія Варва (відома як Уманська) у своєму Facebook з посиланням на текст розпорядження, підписаний губернатором Айною Тимчук.

Розпорядження про призначення підписане 4 березня, а вступив Ананченко на посаду наступного дня.

"Призначити Ананченка Костянтина Володимировича тимчасово, з 05 березня 2021 року на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом, на посаду начальника Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації на умовах контракту, із посадовим окладом згідно зі штатним розписом, зі строком випробування один місяць", - йдеться у тексті документу.

Також у розпорядженні зазначається, що підставою для призначення є не лише його заява, але й результати спецперевірки та спеціальне погодження від Мінмолоді та спорту.

Чому це важливо. Місяць тому - 1 лютого - на сайті ХОДА вже з'являлося повідомлення про призначення Ананченка на цю посаду, але того ж дня та ж сама Марія Варва заявила, що Ананченко є учасником "Антимайдану" і у 2014 році піднімав руку на неї з її колегами-журналістами.

Тоді у ХОДА швиденько прибрали текст повідомлення про призначення і замінили його на об'яву про оголошення конкурсу на цю ж посаду.

І от минає місяць, і тепер вже призначення підкріплене дозвільними документами від найвищих державних установ.

До речі, формулювання у Розпорядженні про "карантинні обмеження" - теж не просто так. Справа в тому, що саме Постанова Кабміну "про карантин" дозволяє приймати на державну службу, в тому числі на керівні посади, без проведення конкурсу, додаткових перевірок та відтягування термінів.

Сам Ананченко ще тоді, після першого скандалу заперечив свою участь у "Антимайдані" та послався на те, що він на своїй посаді проректора Харківської академії спорту не має жодних зауважень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, як Управління інновацій Харківської міськради замовляє прес-релізи для проведення зустрічей з бізнесменами по 7 гривень за букву.



Прокопенко Егор

17 березня 2021, 23:49

Иван, любишь путина?

Иван

17 березня 2021, 20:45

Очень жаль, что у нас назначают на должности не профессионалов, а тех кто поддерживал МАЙДАН.. пример тому казак Гаврилюк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися