Харківська облрада звільнила директора театру Пушкіна, який за п'ять років привів театр до шаленого успіху

Колектив театру не може оговтатися від рішення облради, адже саме за керівництва Сергія Бичка театр вийшов на якісно новий рівень та стрімке зростання популярності

Харківська облрада не погодилася продовжувати контракт із діючим директором театру ім. Пушкіна. Попередній контракт був укладений на 5 років, за конкурсом та відкритим голосуванням на сесії облради за кандидатів, про це розповіли у сюжеті ТК Simon.

За словами директорки департаменту культури та туризму ХОДА Людмили Терещенко, для нового конкурсу усі кандидати на цю посаду вже представили свої стратегії, пройшли необхідні комісії, тому на сесії лише затвердять їхнє призначення.

Нинішній директор Сергій Бичко конкурс пройшов, втім облрада не проголосувала за його кандидатуру. Колектив театру обурений таким рішенням, адже за керування Бичка театр досяг стрімкого зростання якості.

"Він приніс за собою епоху змін. За ці роки вдалося повністю оновити репертуар, відкрити експериментальну сцену під назвою "Портал на Гоголя". На ній молоді режисери та актори можуть собі дозволити найзухваліші експерименти", - передають у сюжеті слова пушкінців.

Сам директор закликав свій колектив не переживати та не протестувати, адже з ним, чи без нього театр має триматися наміченого курсу, адже навесні на них чекають дві нові прем'єри.

"Я можу бути дуже винний перед вами через те, що я не ходив по кабінетах та не блюдолизничав", - звертається до колективу Бичко.

За словами юриста Романа Чумака, шанси зберегти посаду за нинішнім директором є, адже він може прийняти участь у новому конкурсі, який буде оголошений незабаром. А далі необхідно ретельно стежити за прозорістю проведення усієї процедури відбору та подальшого голосування, аби зрозуміти для кого у ХОДА та облраді намагаються звільнити місце директора театру імені Пушкіна.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що голова ХОДА призначила на посаду голови департаменту з питань молоді та спорту скандального спортсмена, якого до цього їй не дали затвердити на посаді активісти. Вони стверджували, що Ананченко брав у 2014 році участь у "Антимайдані".





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися