"Це мовне зґвалтування" - студентку з Харкова звинувачують у глузуванні з української мови

Дівчина обзиває українську мову та обурюється, що влада утискає її права на використання російської мови

Студентка Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди претендує на роль чергового кандидата на всеукраїнське засудження. Дівчина записала у своєму Instagram відео, на якому нецензурно висловлюється на адресу української мови.

Зі свого акаунту відео вона вже видалила, однак одна з громадських організацій, які стежать за дотриманням мовних норм, встигла його записати та розмістити на своїй сторінці у Facebook.

"Пишу курсову роботу е**чою українською мовою і розумію, що влада мене утискає і мої права", - пожалілася дівчина.

"Чому це я не можу писати свою наукову роботу російською? Хіба українською це буде більш інформативно?" - дивується дівчина.

"Якщо так подобається українська - беріть і перекладайте. Чому ви ґвалтуєте мене, мою психіку і нерви", - обурилася студентка.

Також вона написала у коментарі до свого відео про те, що вона розуміє науковців, які поїхали з України, адже їхні написані російською мовою наукові роботи виявляються недійсними в Україні.

Також дівчина пояснила, що на роботі її змушують розмовляти українською, хоча пацієнти її не розуміють (вона працює на "швидкій"). Ламану українську в магазинах їй не подобається чути. Вона вважає тих, хто хоче, аби українською розмовляли люди, які її не знають, "сумнівними патріотами".


Організація "Мова на часі", яка опублікувала відео, прокоментувала слова студентки, назвавши їх "антиукраїнськими заявами" і закликала мовного омбудсмена та Харківський Центр швидкої допомоги, де працює дівчина, негайно відреагувати на її поведінку.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про дівчину з Чугуєва, яка обурливо висловилася про українських військових, через що потрапила у базу даних "Миротворець".



qxxx

18 листопада 2021, 07:11

''''Чому це я не можу писати свою наукову роботу російською?''' Можешь: на Ерефії. Можна навіть на Фарсі: в Ірані. (Що там ще за надцінна "на'укова робота" без якої ми ризикуємо залишитися?)

АфінаКиївська

28 липня 2021, 12:40

Якщо їй так подобається московітська мова, нехай їде у московію. навіщо дівчина сама силує і себе і свої нерви.

тп

18 червня 2021, 16:42

оно и в русский не умеет. работа у у нее не за_Щ_итывается..

Евгений

17 червня 2021, 17:17

Харьков, о класс, рОгули комменты удаляют. Девочка озвучила мнение большинства адекватных украинцев, и тем более, харьковчан.. Что, продажный сайт, снова удаляешь?

Евгений

17 червня 2021, 16:11

Девочка умница, сказала правду, из-за насильственной украинизации произошел госпереворот. Но теперь нациковские твари, заставят ее, родину любить.

Харьков

17 червня 2021, 15:23

Очередная тупая ватная звИзда, которая будет просить прощения. Вот только тут вопрос в том, а нужно ли прощать подобных тварей, или может их сразу лишать гражданства и на орду отправлять, зачем нам нужны животные ненавидящие Украину и украинцев. P.S. сейчас ватки порвутся и начнут скулить о том, что комментарий я написал на ордынском наречии, а не українською мовою, так вот - делаю я это специально для "ущемленных" ордынскогАвАрящих нацменов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися