У Харківській області медики збираються вийти на протести - що вимагають

Лікарям та медичному персоналу не платять зарплату, "ковідні" надбавки та погрожують скороченнями

Медики Куп'янська обіцяють вийти на протест. Усе через заборгованість по заробітній платі, яку їм систематично затримують. Відповідну об'яву опублікувала волонтерка та колишня радниця голови ХОДА Наталя Попова.

"Якщо медиків не залякає обласний департамент охорони здоров'я, то відбудеться акція лікарів", - написала Наталя.

За її словами, протест запланований на 10:00 29 серпня, на вулиці Сватівській, поблизу ресторану "Оскіл" у Куп'янську.

У самій об'яві йдеться, що акція буде мирною, а медики планують таким чином привернути увагу та звернутися до президента України, міністра охорони здоров'я та прокуратури.

Медики вимагатимуть погашення заборгованості із виплат їм зарплат, а також "ковідних" грошей.

Окрім цього медики протестуватимуть проти скорочення медичних працівників та вимагатимуть провести аудиторську перевірку.

picture

Для довідки: медикам у Куп'янському територіальному медичному об'єднанні заборгували зарплату вже за кілька місяців. У керівництві кажуть, що Національна служба Здоров'я зменшила фінансування. Там відказують - кажуть, затримки технічні. Через складнощі з фінансуванням у Куп'янському ТМО збираються скоротити колектив на 70 осіб, хоча лікарів та медичного персоналу і так не вистачає.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що з подібною ситуацією виходили на протест лікарі Валків. Медики Валківської центральної районної лікарні 24 перекрили трасу "Київ-Харків-Довжанський" через борги по заробітній платі. В акції взяли участь 100-150 осіб. Рух транспорту вони заблокували на годину. Вже 25 липня Айна Тимчук відвідала КНП "Валківська центральна районна лікарня" та поспілкувалася з трудовим колективом. Пізніше заяву на звільнення подав головний лікар Валківської лікарні.



Джерело: https://t.me/krotkh

Владимир

25 серпня 2021, 14:12

Юрий, Вы правы. Тупее медиков чем в купянске наверное нет нигде. Нормальных съедают просто

Валерий

25 серпня 2021, 13:26

Вижу некоректные коменты,модератор удали!!!! Медицина есть,люди в ней работают,значит труд должен оплачиваться!!!! И точка.А о негагараздах медицинской отрасли,реформировании вопросы не к пересічним мед.работникам,на этот счет есть керівники!!! Положено платити заробітну плату -платіть і крапка, а якщо не можете залишайте керівні посади,прийдуть інші,які зможуть платити!

Ирина

25 серпня 2021, 09:23

Юрий, вы хотите сказать,что выполняя назначения врача,к вам в палату приходит делать укол и клизму дебил???

Галина

25 серпня 2021, 05:41

Любой труд должен быть оплачен

Юрий

24 серпня 2021, 19:35

Людмила, таким медикам как сейчас вообще нечего платить зарплату. Их нужно гнать в шею. Одни дибилы в кабинетах сидят и в отделениях. Приезжаешь у Харьков - они офигевают там от диагнозов и расшифровок рентгенов и прочего...

Юрий

24 серпня 2021, 19:32

Не рабы? Так идите поработайте на частника, как это делают 80% купянчан. Посмотрите где рабство. А то жалуетесь, что месяцами зарплаты нет, а за какой хрен вы живёте тогда?

Игорь

24 серпня 2021, 08:02

Людмила, То есть в сегодняшнем положении дел виноваты сами медики не Супрун со своими реформами ?

Алена

24 серпня 2021, 07:23

Александр, увольнение не выход. Кто нас лечить будет, если все уйдут?!

Людмила

24 серпня 2021, 07:11

Зате у голови Громади зарплата більше 100тис. Медики не знають хто їм повинен виплачувати зарплату. А державну медицину вони сами зруйнували.

Александр

23 серпня 2021, 19:35

Не понимаю в чём проблема. У нас открытым текстом говорят: не нравится - увольняйтесь. Так в чём проблема? Никому здесь медицина не нужна, давно пора понять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися