Харківська міськрада продовжить судитися за "проспект Маршала Жукова"

Мерія планує звернутися в третю інстанцію для скасування рішення суду про визнання незаконним повернення проспекту імені Маршала Жукова

У Харківській мерії не погодилися з рішенням другого апеляційного адміністративного суду, який відхилив скаргу Міськради щодо визнання протиправним та недійсним перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. Міськрада висловила намір й надалі використовувати судові інструменти. Про те, як розвиватиметься далі питання перейменування проспекту розповіли у пресслужбі мерії.

Оскільки позов частини депутатів Міськради до суду щодо скасування рішення про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова у лютому вже пройшов дві інстанції - Харківський окружний адміністративний суд та Другий апеляційний адміністративний суд, у мерії залишається можливість звернутися з касацією щодо рішення другої інстанції.

"У зв'язку з порушенням судом норм чинного законодавства під час розгляду справи Міськрада здійснить касаційне оскарження", - йдеться у заяві пресслужби установи.

Також в мерії нагадали, що наразі триває судове провадження щодо звернення Міськради з вимогою визнати розпорядження голови ХОДА від 17 травня 2016 року про перейменування проспекту Маршала Жукова на проспект Григоренка нечинним.

Через ці причини "не можна вважати остаточно вирішеним питання щодо статусу означеного об'єкта топоніміки", - зазначають у Міськраді.

Для довідки: касаційна скарга (зазвичай, третя інстанція) передбачає оскарження рішення суду другої інстанції (апеляційного) за ознаками порушення процедури та законности прийняття рішень. На відміну від апеляції, касаційний суд не може розглядати справу по суті, якщо вона прямо не стосується до процедури прийняття рішення другою інстанцією.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що 28 вересня Другий апеляційний адміністративний суд у Харкові визнав незаконним рішення Міськради від 24 лютого 2021 року про повернення проспекту Григоренка імені Маршала Жукова.



влад

29 вересня 2021, 09:38

в городе все проблемы решены осталось только наименование проспекта

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися