Скандальний ексзаступник мера Харкова планує очолити підприємство, за яке його судять

Тиждень тому Семен Сирота пояснив своє звільнення з міськради бажанням відпочити

У Харкові ексзаступник мера міста, який звільнився лише тиждень тому, вже подав декларацію на посаду директора одного з комунальних підприємств. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на сайт НАЗК.

Семен Сирота опублікував декларацію кандидата на посаду директора комунального підприємства "Харківське ремонтно-будівельне підприємство". Цю установу він очолював раніше, ще до того, як став заступником харківського міського голови. Під час його очільництва КП на нього було порушено кримінальну справу. Його обвинуватили у тому, що він привласнив державні кошти та зловживав службовим становищем під час придбання "Харківським ремонтно-будівельним підприємством" спецтехніки для прибирання міста. Кримінальне провадження ведеться вже кілька років.

Наразі це підприємства очолює Олександр Ярмак, у якого підписаний контракт на рік з 15 березня 2021 року по 14 березня 2022 року.

Під час звільнення с посади заступника мера та за сумісництвом керівника Департаменту житлового господарства Харківської мерії Семен Сирота зробив заяву через чутки, які одразу оповили цей крок. Він заперечив те, що звільняється з міськради через кримінальні справи, порушені проти нього. Натомість він повідомив, що хоче відпочити та відновитися, адже нещодавно він переніс операцію на серці. Час, який у нього звільнився від роботи на посаді керівника департаменту, він планував провести зі своєю родиною.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові оператори теплопостачання звинуватили мерію у тому, що вони можуть відключити тепло для споживачів. Вони надіслали листа, у якому пояснили, що міськрада не виконує свої зобов'язання із відшкодування операторам різниці між справжньою вартістю постачання тепла та тарифами, що міськрада зобов'язала їх встановити для споживачів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися