Зробив інвалідом футбольного фаната: харківський суд виніс вирок киянину

Потерпілому компенсували моральну і матеріальну шкоду

Ленінський районний суд Харкова виніс вирок киянину, який завдав важкі травми вболівальнику "Шахтаря". Відповідний документ був опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, конфлікт стався 3 листопада 2018 року на Південному вокзалі. Двоє нетверезих чоловіків голосно вигукували гасла на підтримку "Шахтаря". До них підійшов обвинувачений і почав погрожувати. В ході конфлікту уболівальник "Динамо" вдарив одного з опонентів кулаком в обличчя, від чого той упав і вдарився головою об кахельну плитку. В результаті потерпілий отримав відкриту черепно-мозкову травму з переломом потиличної кістки, крововиливом та забоєм мозку.

У ході розгляду киянин частково визнав свою провину, а також заявив, що у потерпілого в руках була пляшка і він побоювався удару. Чоловік розповів, що не міг уявити собі наслідки своїх дій. Потерпілий, у свою чергу, повідомив, що переніс дві операції і отримав інвалідність II групи. Від претензій він відмовився, так як фігурант компенсував йому матеріальну та моральну шкоду.

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень з необережності суд засудив жителя столиці до 1,5 років обмеження волі. Однак реальне покарання йому замінили на рік випробувального терміну. На даний момент рішення не набуло чинності і може бути оскаржено в апеляції.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що на Харківщині судитимуть підприємливого чоловіка, який за гроші перевозив нелегалів через кордон.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися