Військова загроза: начальник СБУ у Харківській області розповів, чи є зараз привід для паніки

Силовики відпрацьовують різні варіанти розвитку подій

У ході сьогоднішньої апаратної наради голова Управління СБУ у Харківській області Роман Дудін прокоментував ситуацію щодо безпеки у регіоні. Про це повідомляє видання NewsRoom.

Так, за словами Дудіна, зараз у місті й області буквально роздмухується істерія щодо можливої військової загрози. Однак приводів для цього, на щастя, сьогодні зовсім немає.

"Харківський силовий блок зараз готовий до виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій, як не був готовий за останні вісім років. Нам відомо 10 потенційних сценаріїв розвитку подій", – сказав Дудін.

За минулий рік було проведено 134 навчання. Силовики відпрацьовують усі можливі варіанти розвитку подій. Як зазначає Дудін, розроблено план дій навіть у разі повної зміни керівного складу.

Нагадаємо, 21 січня 2022 року в інтерв'ю американському виданню The Washington Post Володимир Зеленський припустив, що місто Харків може бути окуповане російською армією під приводом "захисту російськомовного населення". Гарант наголосив, що у Харкові проживає понад 1 млн жителів і це не буде просто окупацією, це буде початком великомасштабної війни.

Проте невдовзі прессекретар Зеленського зазначив, що фразу президента буквально вирвали з тексту, а він лише навів гіпотетичний сценарій.

Також раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів, що у Харкові чоловік пропагував нацизм через російські соцмережі. Частину груп уже заблокували, а ті, що залишилися, видалять після проведення всіх експертиз. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися